Τη συνδρομή της Πολιτείας ζητεί το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

26 Αυγούστου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Την ανάγκη «άμεσων ή έμμεσων διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης» από την Πολιτεία προς το ΚΤΕΛ Αρκαδίας επισημαίνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κουτσόγιωργας, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και στελέχη της Περιφέρειας.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι το εν λόγω ΚΤΕΛ εκτός από το γεγονός ότι έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας, υφίσταται πλέον και περαιτέρω μείωση της ήδη ισχνής επιβατικής κίνησης λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη.
Ο κ. Κουτσόγιωργας αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του:
«Όπως καλά γνωρίζετε η περιοχή του Νομού Αρκαδίας, μια κατ’ εξοχήν άγονη και ερημωμένη περιοχή βίωσε μεταξύ άλλων το τελευταίο διάστημα μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές. Τα μεγαλύτερα διαμερίσματα που επλήγησαν ήταν οι περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης, με αποτέλεσμα τούτες οι περιοχές εκτός των άμεσων ζημιών σε σπίτια, καλλιέργειες και αποτεφρώσεις πευκοδασών, να υποστούν επιπρόσθετες έμμεσες ζημιές σε τομείς επιχειρηματικότητας όπως εκείνης της επισκεψιμότητας των ετεροδημοτών και άλλων επισκεπτών που την εποχή του καλοκαιριού συνήθως επισκέπτονταν τέτοιες περιοχές. Δυστυχώς ένας από τους κλάδους που επλήγησαν επίσης με τεράστιες οικονομικές απώλειες των ήδη πενιχρών εσόδων του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν ο τομέας των συγκοινωνιών του οποίου η «ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε.» έχει την τιμή να εκτελεί τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Οι πληρότητες των λεωφορείων μας ιδίως στις αναφερόμενες περιοχές αλλά και εν γένει σ’ όλες τις περιοχές υπέστησαν μεγάλο πλήγμα, με αποτέλεσμα οι πεντακόσιες και πλέον οικογένειες εργαζομένων και μετόχων που βιοπορούν από την εταιρεία μας, σήμερα να έχουν απωλέσει το 90% των εισοδημάτων τους. Ενδεικτικά αλλά ουχί περιοριστικά λόγω των πυρκαγιών υπήρξε διακοπή της συγκοινωνίας για αρκετό διάστημα, ενώ η συνήθης επιβατική κίνηση του καλοκαιριού λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών έχει εξανεμισθεί σχεδόν πλήρως.
Η εταιρεία μας ως εταιρεία κοινής ωφελείας χρήζει για την επιβίωσή της κάποιων άμεσων ή έμμεσων διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης και φρονούμε η Πολιτεία θα μας αντιμετωπίσει όπως άλλωστε ήδη έχει πράξει και σε άλλες περιοχές με τα ίδια προβλήματα. Υποβάλλουμε λοιπόν και ευσεβάστως την παράκληση κάποιας υποστήριξης της Πολιτείας που θα δημιουργήσει συνθήκες συνέχισης του έργου μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *