Τέλος Ιουλίου παραδίδεται η τρίτη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας

Μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιουλίου αναμένεται ότι θα έχει παραδοθεί η τρίτη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, στην Σκάλα, η οποία -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- θα αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων των δήμων της Λακωνίας.


Την ενημέρωση αυτή έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε την πιο πάνω περιοχή την Τρίτη 4 Ιουλίου και είχε συνάντηση με τον εργοταξιάρχη.
Βασικότερος λόγος της καθυστέρησης, όπως ειπώθηκε, ήταν η διαμόρφωση της πρόσβασης προς τη μονάδα, με την παράδοση της οποίας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ.


Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εξ άλλου, κατά τη μετάβασή του στη Λακωνία, υπέγραψε στο διοικητήριο της Π.Ε., στη Σπάρτη, δύο συμβάσεις για ισάριθμα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα.
Η μία αφορά στο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ευρώτα από τη γέφυρα στη Σκούρα έως τη γέφυρα Λευκοχώματος και από το σχέδιο πόλης της Σκάλας μέχρι τις εκβολές του.


Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο Π. Νίκας την περασμένη Τρίτη στη Σπάρτη αφορά στο προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ έργο διαμόρφωσης της εισόδου του Γυμνασίου – Λυκείου των Μολάων, με σκοπό τη δημιουργία πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία.


Κατά την παραμονή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, είχε συνάντηση με κατοίκους από την περιοχή του Ελους, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που αφορούν στην εν λόγω περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις