ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

5 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

 

 

 

 

Σχήμα: 14 Χ 20,5 cm

Σελίδες: 240

Έτος Έκδοσης: 2010

Τιμή: 10 €

Διαθέσιμο: Ναι

 

 

Tο ταξίδι, η περιήγηση, δεν είναι τόσο ρηχή υπόθεση. Έχει ένα άλλο βαθύτερο και ομορφότερο περιεχόμενο. Προορίζεται να φωτίσει το πνεύμα, να πλατύνει το αίσθημα της αγάπης μέσα μας. Να μας κάνει να νοιώσουμε τους ξένους τόπους που περιηγηθήκαμε, τους ανθρώπους τους, σαν κατά κάποιο τρόπο να ανήκουν και σε μας. Να τους αγαπήσουμε και κυρίως να τους κατανοήσουμε περισσότερο. Να τους μεταδώσουμε το δικό μας μήνυμα, το μήνυμα του λαού μας και να φέρουμε πίσω στη δική μας χώρα το δικό τους.
Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται τις πράξεις μας, τα φερσίματά μας, να τα χαρακτηρίζει υπευθυνότητα. Να τιμήσουμε την καταγωγή μας, να νοιώθουμε πως είμαστε πρεσβευτές της χώρας μας. Με τέτοια νοοτροπία, όσο μακριά κι αν βρεθούμε, θα νοιώθουμε άφοβα, θα νοιώθουμε τους ανθρώπους φίλους και συμπαραστάτες μας.
Η προσωπική μου εμπειρία από ταξίδια που έκανα σε 40 χώρες στις τρεις γειτονικές μας ηπείρους, ένα πράγμα με έκανε να διαπιστώσω: οι άλλοι λαοί, οι μακρινοί άνθρωποι, μας περιμένουν. Περιμένουν να τους δώσουμε την ευκαιρία να νοιώσουν τη χαρά της επικοινωνίας μαζί μας, γιατί τίποτε δεν μας χωρίζει. Να μας δείξουν τα καλά τους αισθήματα, εκείνα που σκεπάζει η ρουτίνα της καθημερινής ζωής και δεν τους αφήνει να τα εκδηλώσουν στους διπλανούς τους.

 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Τ. Κουρής γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας το 1923. Το 1941 αποφοίτησε της Σχολής Τηλεγραφητών (Τ.Τ.Τ.). Στα χρόνια της Κατοχής εντάχθηκε στις Αντιστασιακές Οργανώσεις Ε.Α.Μ.-Ε.Π.Ο.Ν.-Ε.ΛΑ.Σ. Για το λόγο αυτό εκτοπίστηκε για πέντε χρόνια στη Λήμνο και Μακρόνησο και απολύθηκε της Τ.Τ.Τ. Υπηρεσίας.
Με τη δημιουργία του Ο.Τ.Ε. προσελήφθη και εργάστηκε από το 1952 έως το 1982. Η διοίκηση του Οργανισμού τού απένειμε τρεις ευαρέσκειες για διακεκριμένες πράξεις. Κατά την 10ετία 1959-1968, χρησιμοποιώντας την μηνιαία κανονική του άδεια, πραγματοποίησε 10 μεγάλα ταξίδια. Γύρισε 41 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική. Οι πιο πολλές από τις περιηγήσεις του αυτές χαρακτηρίστηκαν πρωτοποριακές.
Στα 1986 η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την εθελοντική προσφορά του στον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνικού Λαού 1941-1944, του απένειμε το αναμνηστικό Μετάλλιο της Εθνικής Αντίστασης. Στα χρόνια της συνταξιοδότησης ασχολείται με το γράψιμο. Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα με θέματα γενικότερου, καθώς και περιηγητικού ενδιαφέροντος. Επίσης, κατά την ίδια περίοδο, για την μακροχρόνια ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών του, τιμήθηκε από το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κουρδιστάν (1997) και την Εταιρεία Ελληνο-σερβικής Φιλίας (έτος 2000). Τον Νοέμβριο 2001 του απενεμήθη Εύφημος Μνεία από το Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ, για καλύτερες σχέσεις αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΥΛΛΑ

Διεύθυνση: ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης  221 00
Τηλ.: 2710 235180
Κιν.: 697 2717 607
Fax:   2710 235181
E-mail: fylla@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *