Τα όπλα των Ελλήνων ανά τους αιώνες στις προθήκες του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

Έκθεση γνήσιων αγχέμαχων και εκηβόλων όπλων του 18ου και του 19ου αιώνα, που χρησιμοποίησαν οι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, καθώς της ένδυσης-υπόδησης αλλά και της πολεμικής εξάρτησης που έφεραν στα πεδία των μαχών και στην καθημερινή τους ζωή οι ηρωικοί πρόγονοί μας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης από 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.


Η συγκεκριμένη έκθεση με θέμα «Όπλα των Ελλήνων κατά τους Αρχαίους Χρόνους και την Ελληνική Επανάσταση του 1821» έγινε πραγματικότητα χάρη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, τον Δήμο Τρίπολης, τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών και τον καλλιτέχνη-φωτογράφο Βασίλη Κωνσταντόπουλο.


Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα όπλα αλλά και να συζητήσουν με τους συλλέκτες τους, αποκομίζοντας τεκμηριωμένες πληροφορίες για τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των εμπροσθογεμών όπλων, τη χρήση των παρελκομένων εξαρτημάτων τους, τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών της περιόδου, τις ιδιαιτερότητες της ενδυμασίας, των καθημερινών συνηθειών και της διατροφής των αγωνιστών.


Ακόμη, στον χώρο θα εκτίθενται δημιουργίες σε μέταλλο από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλου, εμπνευσμένες και σφυρηλατημένες με παραδοσιακό τρόπο, από τα βασικά είδη των αγχέμαχων επιθετικών και αμυντικών ατομικών όπλων των αρχαίων Ελλήνων.


Να σημειωθεί πως τα μοναδικά αυτά έργα του κύριου Κωνσταντόπουλου θα παραμείνουν στον χώρο του μουσείου μέχρι το Μάιο του 2024.
Παράλληλα, θα τρέχει και η έκθεση «Οι Ήρωες του 1821», με δημιουργίες της τεχνικής του κολλάζ από την καλλιτέχνη Μαρία Μπιζάνη.


Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 09:00 έως τις 19:00
Για την οργάνωση των ξεναγήσεων-επιδείξεων σε ολιγομελή γκρουπ ―που θα αρχίζουν ανά μια ώρα―, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2710234410 και 6907645842.

Σχετικές δημοσιεύσεις