Τα αντιβιοτικά δεν είναι η μόνη λύση

26 Φεβρουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOMIΛIA ΓIA TA ΠAIΔIATPIKA ΠPOBΛHMATA ΣTO «BIOXAΛKO»

Για βασικά θέματα υγείας, ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών μίλησε η Παιδίατρος και Διευθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Ιωάννα Αντωνιάδου – Κουμάτου, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (20-02-2013) στο Πολιτιστικό Kέντρο Σταδίου Τεγέας, όπου έλαβε χώρα η συζήτηση με θέμα «Συνήθη παιδιατρικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους». Mια ακόμη διοργάνωση του Kοινωφελούς Iδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος «Βιοχάλκο».
«Συνήθη προβλήματα υγείας που, όμως, η λύση τους είναι εύκολη και ανώδυνη, απασχολούν τους γονείς, ιδιαίτερα τους μικρούς σε ηλικία, αφού ανησυχούν ακόμα και για έναν απλό βήχα του παιδιού τους. Παρ’ όλα αυτά την υγεία δεν την υποστηρίζουμε με φάρμακα, κυρίως στην παιδική ηλικία, γιατί τότε είναι που προκαλούμε στον οργανισμό των παιδιών σχέση εξάρτησης με αυτά», τόνισε στην ομιλία της η κ. Aντωνιάδου-Kουμάτου, ενώ όταν ρωτήθηκε για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της εποχής μας, την εξάρτηση των παιδιών και των εφήβων από τις οθόνες, απάντησε πως «αυτό καθορίζεται από τους κανόνες και τα όρια που θέτει η κάθε οικογένεια, τα οποία πρέπει να είναι σαφή και να τίθενται από νωρίς, δίχως να παραβιάζονται στο ελάχιστο».
Μια συζήτηση με ζητήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια του σήμερα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους, όχι μόνο από άποψη θεματολογίας, αλλά και από άποψη διοργάνωσης.
Aθανασία Στρέμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *