Συνελήφθησαν τρία άτομα για τη ληστεία στη Δόριζα

Συνελήφθησαν το Σάββατο 18.5.2024 το μεσημέρι στην Τοπική Κοινότητα Δόριζας του Δήμου Τρίπολης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ο 45χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσία περί Σωφρονιστικού Κώδικα σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου.

Ειδικότερα, στις 18.5.2024 το πρωί, οι ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν -3- ημεδαπούς και αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή την 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης. 

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πιστόλι (τύπου ρέπλικα),  

• πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,

• πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,

• -4- κινητά τηλέφωνα,

• μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Αφαιρεθέντα χρήματα και κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος συλληφθείς από την 25.1.2024 είχε παραβιάσει τους όρους άδειας που του είχε χορηγηθεί από Κατάστημα Κράτησης.

Συνελήφθη και τρίτο άτομο

Συνελήφθη στις 18.5.2024 το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 68χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται μαζί με τους -2- συλληφθέντες, ηλικίας 45 και 46 ετών, αντίστοιχα, για άμεση συνέργεια σε ληστεία και υπόθαλψη. 

Σχετικές δημοσιεύσεις