Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας

Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Γαληνό, την προϊσταμένη Διοικητικού κ. Άννα Κουβαρντά και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε Αρκαδίας κ. Μαρίνα Ρόζη, υποδέχτηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Γιάννη Τρουπή, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία Δ.Δ.Ε Αρκαδίας και Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές των Λυκείων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ν. Αρκαδίας, για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται, καθώς για τις προοπτικές και ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτές. Στόχος είναι οι μαθητές, μέσω επισκέψεων σε επιχειρήσεις, συμμετοχής τους σε βιωματικά εργαστήρια, διοργάνωση ημερίδων και ομιλιών, να έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και να γνωρίσουν από κοντά τη δομή και τη λειτουργία μιας επιχείρησης.


«Οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του αύριο είναι οι μαθητές που φοιτούν σήμερα στα σχολεία. Γι΄ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν και να γνωρίσουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης και το κυριότερο να γνωρίσουν τις δικές μας επιχειρήσεις, ώστε μετά τις σπουδές τους να επιστρέψουν στον τόπο τους. Πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία μαζί σας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Τρουπής.


Τα μέλη της Διοίκησης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ζαχαροπλαστών Αρκαδίας κ. Γιάννης Τερζής, ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος Καφεστιατόρων Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Ηλίας Καρύδης πρότειναν, στο πλαίσιο των επισκέψεων των μαθητών να συμμετέχουν και σε βιωματικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής και μεταποίησης, τονίζοντας: «Η επιχειρηματική κοινότητα αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και έμπνευσης για τους μαθητές. Είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε από κοινού, ένα επαγγελματικό επιχειρηματικό προσανατολισμό»


«Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση» αναφέρει ο κ Γαληνός, φανερά ικανοποιημένος και θετικός με τις προτάσεις της Διοίκησης και τονίζει: «Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που ενθαρρύνει τη σκέψη, την εξερεύνηση, τη δημιουργικότητα είναι η προτεραιότητά μας».


Η συνάντηση έκλεισε με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται για συνεργασία σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα.

Σχετικές δημοσιεύσεις