Αγρότες: Προχθές στην Τρίπολη, την Κυριακή 28/01 με τα τρακτέρ στους δρόμους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΠΠ χαιρετίζει όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΑΣΠΠ τη Δευτέρα 22 Γενάρη στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη. Στην κινητοποίηση κατατέθηκε ψήφισμα της ΟΑΣΠΠ με τα αιτήματά μας που αφορούν όλες τις καλλιέργειες για φυτική και ζωική παραγωγή στον κ. Λαμπρόπουλο, αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όπου και του ζητήθηκε να δεσμευτεί (όπως και το έκανε) να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να πάρουν θέση όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Τρίπολη είναι η αφετηρία των κινητοποιήσεων στην Πελοπόννησο. Από αύριο οι βιοπαλαιστές αγρότες σε κάθε νομό, κάθε Δήμο, κάθε χωριό της οργανωμένα με τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους να προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποίησης, με σκοπό το στήσιμο αγροτικών μπλόκων.

Ως την ερχόμενη Κυριακή 28/01
τα τρακτέρ να είναι στους δρόμους!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της επιβίωσής μας! Δεν πρέπει να αποδεχθούμε μοιρολατρικά αυτή τη πολιτική στόχευση. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι αποδεχόμενοι το ξεκλήρισμά μας. Η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας, με μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα μας Αγροτικούς Συλλόγους και πανελλαδικό συντονισμό, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ), που είναι και το μεγαλύτερο όπλο μας!

Συνεχίζουμε στον Αγώνα της Επιβίωσης μας!

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια, στα εσπεριδοειδή, στην αμπελοκαλλιέργεια και σε άλλες καλλιέργειες που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους (πχ κορινθιακή σταφίδα).

• Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς στους καλλιεργητές σταφίδας, επιτραπέζιων σταφυλιών, αμπελοκαλλιέργειας για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον περονόσπορο, άλλες ασθένειες και καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, καύσωνα κλπ).

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του xρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

• Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

• Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.

• Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ, που μετακυλύουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.

• Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα!

Εκ της διοικήσεως της ΟΑΣΠΠ
22 Ιανουαρίου 2024

Σχετικές δημοσιεύσεις