Συνάντηση Δημάρχου Γορτυνίας με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο

Συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, είχε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Στον απόηχο των πυρκαγιών του Αυγούστου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να λειτουργήσει άμεσα ο μηχανισμός για την στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλης αιτήθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια διαχείρισης των καταστροφών που έχουν προκληθεί στην επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας. Αναφέρθηκε εκτενώς στην παρούσα κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές και εξέθεσε στον κ. Τριαντόπουλο τα προβλήματα που έχουν προκύψει ως απόρροια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Υφυπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε σε ένα πλάνο διαχείρισης των φυσικών καταστροφών εν γένει καθώς και σε ένα ενδεικτικό πλάνο διαχείρισης των προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο. Ολοκληρώνοντας την συζήτηση ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές της Γορτυνίας πολύ σύντομα.


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, δήλωσε σχετικά: «Οι πυρόπληκτες περιοχές στο Δήμο μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και είναι πολύ λίγα αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Συνάμα, η κλιματική κρίση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε το φετινό χειμώνα, έχουν οξύνει τα προβλήματα. Με τον κ. Υφυπουργό, σε άριστο κλίμα, θέσαμε τις βάσεις για συνεργασία η οποία αισιοδοξώ να αποφέρει καρπούς και να υλοποιηθούν όσα συμφωνήσαμε.»

Σχετικές δημοσιεύσεις