Σύμβαση για την «Ανέγερση 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους»

Υπεγράφη την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, η σύμβαση του έργου «Ανέγερση Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους», μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Αθανάσιου Γιάνναρη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Τίμου Κατσίπου, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη, καθώς και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αλέξιου Αρφάνη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.238.000,00 €, που αναμένεται να περαιωθεί σε ένα χρόνο και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).


Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το διδακτήριο θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών. Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι: 457,01 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δένδρα και 21 θάμνοι. Κατασκευάζεται τοίχος περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δυο εισόδους. Δημιουργούνται περιοχές με πράσινο, καθώς και περιοχές σκληρών επιφανειών από τσιμεντόπλακες έγχρωμες αντιολισθητικές και άλλες με κατάλληλο χώμα για οργανωμένη φύτευση. Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά και ενεργειακά. Προβλέπεται φωτισμός αύλειου χώρου με λαμπτήρες τεχνολογίας led. Επίσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του ετήσιου συμψηφισμού ενέργειας (net metering).


Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.».

Σχετικές δημοσιεύσεις