Στον «τοίχο» στήνει ο Στ. Αργυρόπουλος τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, Γιώργο Δέδε

Στον «τοίχο» του προσωπικού του λoγαριασμού, στο facebook, έστησε από χθες (2/2/21) ο γνωστός Λάκωνας επιχειρηματίας, Σταύρος Αργυρόπουλος (φωτ.), τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», τέως Γενικό Γραμματέα Υποδομών κι εκλεκτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργο Δέδε, εξ αφορμής προχθεσινού άρθρου του, σχετικού με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Γεωπόνος – γενετιστής και δημιουργός της γνωστής μονάδας εκτροφής βιολογικού κοτόπουλου «biogreco», αλλά και διευθύνων σύμβουλος της «Λακωνικής Ενεργειακής Α.Ε.», από ιδρύσεώς της (2011), ο Σταύρος Αργυρόπουλος έχει μακρά διαδρομή στον εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει υπάρξει «μέντορας» πολλών αντίστοιχων ομάδων (όπως της «Αρκαδικής Εναλλακτικής Α.Ε.», την οποία διευθύνει επιτυχώς ο γνωστός Τεγεάτης μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μύστης των εναλλακτικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Βασίλης Γιόκαρης).
Το άρθρο του Γιώργου Δέδε, το οποίο είναι αλήθεια μάς ξένισε, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη βάση των επιχειρημάτων του, δημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας (Τρίτη 2/2/21), χωρίς κανέναν σχολιασμό.
Αφορμή, όμως, ν’ ανατρέξουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να διαπιστώσουμε και τον αναφερόμενο σχολιασμό του κ. Αργυρόπουλου, αποτέλεσε χθεσινή (2/2) τοποθέτηση για το θέμα τού τέως αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Ευάγγελου Γιαννακούρα, ο οποίος στρέφεται κατά του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, στο πνεύμα πάντα των απόψεων του επικεφαλής του συνδυασμού της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρου Τατούλη.
Οι κύριοι Δέδες, Γιαννακούρας και Τατούλης, καθένας από τη μεριά του, θρηνούν για την εξέλιξη της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και άλλος εμμέσως (ο κ. Δέδες), άλλος αμέσως (οι κ.κ. Γιαννακούρας και Τατούλης) διαμαρτύρονται για την πατρότητητά του, κατηγορούντες τον περιφερειάρχη ότι τους …υφάρπαξε το νόου χάου, κι εντέλει την …επτυχία, μέσα από τα χέρια τους!!!
Αν ήθελε κανείς να μάθει την αλήθεια, η κατάσταση είναι κωμικοτραγική, αλλά αυτή μας τη θέση θα έχουμε την ευκαιρία να την αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Αργυρόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό «ποστάρει» ειδικά τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Δέδε, και το σχόλιό του αφορά κατά βάση αυτόν.

Δεν έχουμε μνήμη …χρυσόψαρου!!!

Του ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτά που γράφονται είναι μάλλον για “αθώα χρυσόψαρα” και αντίστοιχους φυσικά εγκεφάλους.
Λέξη για τη διαλογή στη πηγή, προγράμματα ενημέρωσης και χρήματα για τοπικές επενδύσεις στους δήμους για τα αυτονόητα. Ποιά; Μονάδες κομποστοποίησης και Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων είτε δημοτικών, είτε ιδιωτικών πρωτοβουλιών και τοπικών συμπράξεων.
Όλοι όμως χέρι- χέρι σε εγγυημένα σύμμεικτα για 28 χρόνια!!! Όχι “γιάννης” αλλά “γιαννάκης”, όχι “γιώργος” αλλά “γιωργάκης”.
Καυχώνται κάποιοι ότι “μείωσαν” σε 100.000 τόνους τα εγγυημένα ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ μετά από σκληρή διαπραγμάτευση!!! από το πραγματικό σύνολο των 200.000 έως 210.000 τόνων ή βάση του ΠΕΣΔΑ των 264.000 τόνων ετησίως. Ούτε αυτό δεν έχει καταφέρει η Περιφέρεια να μετρήσει και κρύβεται πίσω από στατιστικά άλλων περιοχών και χωρών!! Δηλ. το 50% να είναι σύμμεικτα, αν όχι το 38% σύμφωνα με τα δήθεν απροσδιόριστα στατιστικά. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι όλες οι μονάδες σύμμεικτων παγκόσμια δεν ανακτούν περισσότερο από 5-8% σε χρήσιμα υλικά!!! Και όμως προετοιμάζατε το επόμενο βήμα, αυτό της ενεργειακής τους αξιοποίησης (!!! κοινώς καύσης για τους πολλούς ή κατά το μοντέρνο τώρα τελευταία πυρόλυσης ή πλάσματος αεριοποίησης), πού αλλού;… Μα στη Μεγαλόπολη για ευνόητους λόγους. Και επειδή είναι και λίγα τα υπολείμματα για σοβαρές μονάδες της όποιας καύσης, ας φέρουμε και από την υπόλοιπη γενικά Νότια, Στερεά ακόμη και Αττική και όχι μόνο, Ελλάδα. Επειδή τα χρυσόψαρα κολυμπούν κυρίως σε γυάλες και δεν θυμούνται και πολλά, ας γράψουμε και να θυμίσουμε και την επιστολή πρώτη σφαλιάρα προειδοποίησης της ΕΕ το 2017, μετά την αποστολή των 13 ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΕΣΔΑ, που η τότε κυβέρνηση (οϊμέ μαζί με οικολόγους πράσινους!!!) έκρυψε για ένα χρόνο (!!!!!) Που αν την λαμβάνατε υπ’ όψιν σας, έστω και στο κατ’ ελάχιστον, θα είχατε προλάβει και την απόρριψη χρηματοδότησης, αλλά και χωροθέτησης σε περιοχή NATURA, του δήθεν έργου που θα μας έσωζε, όλους εμάς του Πελοποννήσιους. Όντως, πρόκειται για μια δακρύβρεχτη πολιτική φαρσοκωμωδία με άσχετους φαινομενικά και από άλλο έργο παίχτες, εκ πρώτης, φαρσο-ηθοποιούς που όμως, δυστυχώς παίζουν με την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών (με τα ανοιχτά ακόμη ΧΑΔΑ), μολύνοντας νερά, έδαφος, αέρα και προϊόντα (αγροτικά και τουριστικά), υποβαθμίζοντας γεωργικές και οικιστικές περιοχές, κατασπαταλώντας ελληνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι εναλλαγές “σκηνικών” πίσω από τους φαρσο-ηθοποιούς δεν είναι ικανά να μας κάνουν να ξεχάσουμε, ούτε τι διαβάζουμε, ούτε τη συζητάγαμε στα υπουργεία (ξέρουν πολύ ποιοι και πότε!!), ούτε ότι μας αρνούνταν διαδικασίες νόμιμων αδειοδοτήσεων με τον τρόμο και φόβο μήπως και κινδυνεύσει η Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που προετοίμαζε δήθεν η Περιφέρεια για την περίφημη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου που εδώ και 7 χρόνια προσπαθεί δήθεν να μας σώσει και από την βρώμα και την “μαφία” των σκουπιδιών!!! Η πατρότητα εξακριβώνεται πλέον με DNA έλεγχο για έμβιες ζωντανές ή μη υπάρξεις. Εδώ έχουμε ένα ανύπαρκτο γενησιούργημα. Στην περίπτωση των δήθεν επανα-υπογραφών μας σώζει μόνο η άμεση επανα-δημοπράτηση ενός σύννομου, σύγχρονου στις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας και του περιβάλλοντος και κοινωνικά αποδεκτού έργου, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες και στην υπόλοιπη χώρα με τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης!! Τα υπόλοιπα είναι για τα “αθώα χρυσόψαρα” που θα συνεχίζουν να κολυμπούν στη γυάλα τους και για φαρσο-ηθοποιούς που θα εναλλάσσουν σκηνικά μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις