Γιορτάζεται στην Πύλο στις 19 και 20 Οκτωβρίου η 196η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Η 196η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου τιμάται στην Πύλο το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Οκτωβρίου.


Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ναό του Αγίου Αθανασίου και στο μνημείο των θανόντων έχει προγραμματιστεί τιμητική εκδήλωση για όσους έχασαν τη ζωή τους από θέρμες κατά την περίοδο 1828 -1832, στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικών ύμνων και εκφώνηση ομιλίας.


Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έχει προγραμματιστεί η προβολή ταινίας, στην οικία Τσικλητήρα, ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.


Τη δεύτερη ημέρα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί θα γίνει η μεταφορά σημαιών με πομπή από το Δημαρχείο Πύλου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων όπου θα γίνει η έπαρσή τους και στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις 11 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικών ύμνων. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας, Άγγελος Χρονάς, θα εκφωνήσει ομιλία και θα ακολουθήσει παρέλαση σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων.


Στις 12:00 το μεσημέρι, οι επίσημοι θα μεταβούν με πλωτά μέσα στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Βρετανών, Ρώσων και Γάλλων πεσόντων στη ναυμαχία, προ των οποίων θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.


Στις 5:00 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή των σημαιών και στις 8 το βράδυ, στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, θα λάβει χώρα η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις