Στη Βουλή η δημιουργία μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο

14 Δεκεμβρίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα την «Αντίδραση στη Γορτυνία για επικείμενη λειτουργία Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο».
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της Γορτυνίας Π.Ε. Αρκαδίας και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα διαδικτύου της 29ης Νοεμβρίου 2020, το Πολιτιστικό Κέντρο Βιδιακίου Γορτυνίας αντιδρά και εναντιώνεται στη λειτουργία μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, στον ποταμό Ερύμανθο. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι: «η δημιουργία και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο θα δημιουργήσει σοβαρά Περιβαλλοντικά Προβλήματα και θα καταστείλει την Αναπτυξιακή Προοπτική της παρά – Ερυμάνθειας περιοχής, η οποία στηρίζεται, κυρίως, στον ποταμό Ερύμανθο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί και άλλο η οικονομική κατάσταση των χωριών που ήδη απειλούνται από την πλήρη ερήμωση…». Επιπρόσθετα, θεωρείται ότι, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων («ΜΠΕ») για το ανωτέρω έργο, η οποία είναι στην φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης, έως τις 14/12/2020, είναι πλημμελής.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να λάβετε υπόψη σας τις ενστάσεις, οι οποίες σας εκτίθενται άνω και με γνώμονα τις θέσεις της πλειονότητας της τοπικής κοινωνίας της παρα-Ερυμάνθειας περιοχής, η οποία, ως ένα βαθμό, εκφράζεται δια μέσω του τοπικού άνω αναφερόμενου πολιτιστικού κέντρου, να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιήσετε το λαϊκό αίσθημα και να απορρίψετε, τόσο την παραπάνω «ΜΠΕ», όσο και την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων («ΑΕΠΟ»), του ως άνω έργου;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *