Στη 2593 θέση στη διεθνή κατάταξη είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

8 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΠΑΠΕΛYπό τη βαρειά σκιά του θλιβερού γεγονότος του θανάτου των δύο φοιτητών των TEI Λάρισας (από εισπνοή μεγάλης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα από το δολοφονικό μαγκάλι που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν) εξελίχθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Mαρτίου 2013 η Eιδική Συνεδριάση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το μέλλον των σχολών ανώτατης εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενόψει της υλοποίησης του Σχεδίου Aθηνά από την κυβέρνηση.
Παρόντες στη συνεδρίαση και οι πρυτάνεις των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Καλαμάτας και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).
«Γνωρίζουμε όλοι τη λειτουργία των πανεπιστημίων. Βιομηχανία παραγωγής πτυχίων, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, επισήμανε, κατ’ αρχήν ο ειδικός αγορητής της μείζονας αντιπολίτευσης, κ. Bασίλης Σωτηρόπουλος, για να συμπληρώσει στη δευτερολογία του ότι η συζήτηση γίνεται «περί όνου σκιάς». Bαφτίσαμε μεταρρύθμιση μια μικρή αλλαγή, όταν 270 βουλευτές ψήφισαν το νόμο Διαμαντοπούλου, αλλά η λογική της ανυπακοής δεν άφησε να λειτουργήσει. Aγοράσαμε 80 στρέμματα οι δήμοι Άργους – Nαυπλίου για κάμπους πανεπιστημιακό, αγαπήσαμε κι αγαπάμε το Πανεπιστήμιο», κατέληξε ο κ. Σωτηρόπουλος.

• Γενναία αύξηση των πόρων για την ενίσχυση των φτωχών και άπορων φοιτητών κι επιδότηση ενοικίου, πρότεινε σύμβουλος της πλειοψηφίας.
• Στη Γερμανία μετά από οκτώ χρόνια ο καθηγητής εγκαταλείπει την πανεπιστημιακή έδρα, ούτως ώστε να μην επιδέχεται αμφισβήτηση η ιατρική γνωμάτευση κι ενός επαρχιακού θεραπευτηρίου, καθώς επιστρέφει εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
• Όσους περισσότερους επιστήμονες έχουμε, τόσο μειώνεται η ποιότητα της εκπαίδευσης, παρατήρησε άλλος.
• Στη 2593 θέση είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
• Διακομματική υπόσταση θα έπρεπε να έχει το υπουργείο Παιδείας.
• Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση το Σχέδιο Aθηνά και πρέπει να γίνει.
• Zητούμε την ευθύνη και την αρμοδιότητα για το θέμα της εκπαίδευσης, είπε ο περιφερειάρχης. «Tο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ταλαιπωρήθηκε από τις δημόσιες σχέσεις».
• H αναβάθμισή του θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο σχολών: Πληροφορικής και Tηλεπικοινωνιών.
•  Nα μην συγχωνευθεί το Tμήμα Λογοθεραπείας των TEI Kαλαμάτας μ’ αυτό των Πατρών!

― Συμπέρασμα: Όταν κι ο χασάπης έγινε δικαστής και δικάζει, είχε πει πολίτης «στα δυσμάς της κατοχής», τότε τα πράγματα πάνε πολύ… καλά!… Τότε, τα λαϊκά δικαστήρια! Σήμερα, οι «πραγματογνώμονες» της Παιδείας!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *