Συναπάντημα του παρελθόντος και του μέλλοντος στην τελετή λήξης του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης

Το χθες και το σήμερα. Το πρόπερσι και το φέτος. Με οδηγό τα χρονικά επιρρήματα, ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης μας μετέφερε σε ένα ταξίδι στον χρόνο από το παρελθόν στο παρόν στην τελετή λήξης των μαθημάτων του για την χρονιά που μας πέρασε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023, στο Καλλιμάρμαρο Θεατράκι Κάρτσοβας.


Το γλέντι του σήμερα με τη χαρακτηριστική πλαστική καρέκλα, τις μπύρες και την παραδοσιακή μουσική σε σύγχρονη μείξη ήρθε σε αντιπαραβολή με το γλέντι του χθες, κατά το οποίο οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν και έπιναν κρασί.


Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πλέον μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς παρουσιάστηκε σε αντίθεση με το πως παλιότερα τα μικρά παιδιά μιμούνταν τις χορευτικές κινήσεις των μεγάλων και σιγά σιγά διαμόρφωναν τον δικό τους χορευτικό κύκλο.


Χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρουσιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους σε ένα κατάμεστο θέατρο και με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος του Γιάννη Παυλόπουλου, ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα όμορφο γλέντι, στο οποίο θεατές και χορευτές έγιναν ένα.


Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις