Συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τις παρατάξεις του Πε.Συ. για την Τηλεθέρμανση, ζητά η «Δημοτική Ενότητα» Μεγαλόπολης

«Φωτιά» στα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων της Μεγαλόπολης φαίνεται να βάζει η απόφαση του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη, για το «οριστικό κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης», σύμφωνα με δελτίου Τύπου που εξέδωσε η «Δημοτική Ενότητα», δημοτική παράταξη επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης, Σπύρος Τσιριγώτης.
Η «Δημοτική Ενότητα» κατηγορεί τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, ότι ουσιαστικά συναίνεσε στο κλείσιμο της «Τηλεθέρμανσης», αναλαμβάνοντας η ίδια η παράταξη πρωτοβουλία για άμεση συνάντηση με τα κόμματα της Βουλής και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 6/5/2020 η «Δημοτική Ενότητα» Μεγαλόπολης έχει ως εξής:

Η Εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει οριστικά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφύγαμε λόγω κορωνοϊού να αναφερθούμε σε θέματα που απασχολούν το Δήμο, αφού προτεραιότητά μας είναι η υγεία των πολιτών.
Έτσι μετά τη θετική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, τη μερική άρση των αναγκαστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, επανερχόμαστε και πάλι με υπεύθυνη ενημέρωση.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 29-4-2020 δημοσίευσε Δελτίο Τύπου με τον τίτλο «Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών» (που κάθε άλλο βιώσιμες είναι).
Ο Προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης μας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αυτοδιοικήσεις, έχει αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, ενώ για τις Τηλεθερμάνσεις της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και του Αμυνταίου η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αναλαμβάνει την παροχή φυσικού αερίου στα αντίστοιχα λεβητοστάσια και χρηματοδοτεί τα έργα προσαρμογής.
Έτσι οι τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν με φυσικό αέριο.
Η αποκάλυψη της συμφωνίας του Δήμαρχου για το κλείσιμο της τηλεθέρμανσης, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνεται και από τα παραπάνω δεν είναι καινούργια. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης στις 20 Μαρτίου 2020 με τίτλο «Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο» που θριαμβολογούσε για το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης, μετά την τότε απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.
Σκόπιμα, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη εξαγγέλλουν το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης για να μην αποκαλυφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που φορτώνουν τους κατοίκους της Μεγαλόπολης.
Πάντως πρέπει να γνωρίζουν ότι η εποχή του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει οριστικά.
Όσον αφορά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρουν ότι εξαιρείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) η Πελοπόννησος, που προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, δεν μας εκπλήσσει πλέον.
Εμείς ως συνδυασμός ευθύνης, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των Δημοτών μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να ζητήσουμε.
1ον Συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα της Βουλής μετά την άρση του αναγκαστικού μέτρου της μη μετακίνησης από νομό σε νομό.
2ον Άμεση συνάντηση με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμπορευτούν μαζί μας.
Μεγαλόπολη, 6-5-2020
«Δημοτική Ενότητα»

Σχετικές δημοσιεύσεις