Συνάντηση Νίκα με Κινέζους αντιπροσώπους για επενδύσεις στην Περιφέρεια

11 Σεπτεμβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές, οι δυνατότητες για επενδύσεις, καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες Τρίτη (10/9) το πρωί, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Στη συζήτηση που είχε τόσο με τα μέλη, όσο και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Λιανγκ Tσιανγιόνγκ, ―μέλος της επιτροπής διακυβέρνησης της Επαρχίας―, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών, τονίζοντας τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας και υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση εμπορικών ανταλλαγών με την επαρχία Φουτζιάν, η οποία αριθμεί περί τους 40.000.000 κατοίκους, κυρίως όσον αφορά τα σημαντικότερα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο, καθώς και το κρασί. Επιπλέον, κάλεσε τους Κινέζους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν και να εξετάσουν τη δυνατότητα για επενδύσεις στην Περιφέρεια.
Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος σημείωσε ότι η περιοχή την οποία εκπροσωπεί, έχει εστιάσει στην εξωστρέφεια και δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα της συνάντησης, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τα στελέχη της περιφερειακής αρχής να επισκεφθούν τη Φουτζιάν, τον επόμενο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *