Σημαντική χρηματοδότηση στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, από τη Eurolife FFH

Επίσκεψη στη Στεμνίτσα πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή (15/12/203) ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο πλαίσιο της δωρεάς που υλοποιείται για την υποστήριξη του έργου και των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Στεμνίτσας, στο οποίο έργο πρωτοστατεί η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία.


Παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Νεκτάριος Μπαρούτσας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικου Συλλόγου Στεμνίτσας, Γιώργος Μαζαράκος, ο αργυρός Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Θανόπουλος. Η διευθύντρια του ΔΙΕΚ, Ευφροσύνη Ζέρβα, παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών, το έργο και τις δράσεις του ΔΙΕΚ και οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν επίδειξη κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος από τους εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.


Με τη δωρεά της Eurolife FFH και την αρωγή του Ιδρύματος Μποδοσάκη καλύπτονται δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου, ενώ παράλληλα υλοποιούνται δράσεις για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εξωστρέφειας του Δ.Ι.Ε.Κ..


Η Στεμνίτσα Αρκαδίας είναι μια περιοχή στην οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας στη νεότερη Ελλάδα. Εκεί, από τη δεκαετία του ’70, υπάρχει η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, όπου σήμερα στεγάζεται το Δ.Ι.Ε.Κ., με τους αποφοίτους του να αποτελούν άριστους τεχνίτες, συνεχιστές της μεγάλης παράδοσης. Στόχος του προγράμματος είναι η Επίσκεψη αναβίωση της Στεμνίτσας ως αργυροχρυσοχοΐκού κέντρου και η υποστήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης μέσω της προσφοράς ποιοτικής επαγγελματικής κατάρτισης και ευκαιριών σε ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας. Για το έτος κατάρτισης 2023-2024 λειτουργεί και δεύτερη ειδικότητα, Συνοδός Βουνού.