Σε πρότυπο μετατρέπεται το 2ο Λύκειο Τρίπολης

Την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2024-25 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ειδικότερα, δεκαοκτώ νέα σχολεία θα λειτουργήσουν υπό νέο καθεστώς (πειραματικού ή προτύπου), αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό προτύπων και πειραματικών σχολείων της επικράτειας σε 138.


Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ’ ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αφ’ ετέρου στη δέσμευση για συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».


Αναλυτικά, στο δίκτυο των πειραματικών σχολείων προστίθενται 13 σχολεία, στην Αττική (13ο Νηπιαγωγείο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας), στη Χίο (3ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο), στην Ηλεία (4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας), στην Ιεράπετρα Λασιθίου (1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο), στα Χανιά (7ο Νηπιαγωγείο και 7ο Δημοτικό Σχολείο), στον Εύοσμο (2ο Νηπιαγωγείο) και στη Λαμία (4ο Γυμνάσιο).


Στο δίκτυο των προτύπων προστίθενται το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς και το 2ο Λύκειο Τρίπολης.
Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσης Προτύπου Γυμνασίου στη Λάρισα, Προτύπου Λυκείου στη Λάρισα και Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις