Σε 100% πληρότητα τα ξενοδοχεία στην Τρίπολη

Κλεισμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα είναι τα περισσότερα δωμάτια των λιγοστών ξενοδοχείων στην Τρίπολη ενόψει του εορτασμού του Πάσχα.
Σε επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου μας ανέφεραν πως οι κρατήσεις για τις ημέρες αυτές είχαν πραγματοποιηθεί 15 ή 20 μέρες πριν, χωρίς όμως να μην υπάρχουν και αυτές οι λιγοστές εξαιρέσεις ατόμων, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τελευταία στιγμή τη διαμονή τους. «Όσοι τηλεφωνούν τελευταία στιγμή, μπορεί να είναι τυχεροί και να βρουν δωμάτιο λόγω ακυρώσεων», επισημαίνει χαρακτηριστικά υπάλληλος ξενοδοχείου.


Άτομα που κατάγονται από την Αρκαδία, γνωρίζουν και αγαπούν το παραδοσιακό Πάσχα στην Τρίπολη είναι οι περισσότεροι επισκέπτες που βρίσκονται στα ξενοδοχεία της πόλης, ακολουθούν άτομα από την Αθήνα ενώ δεν λείπει και ένα μικρό ποσοστό επισκεπτών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ευρώπη.
Όσον αφορά το κόστος διαμονής, οι περισσότεροι ξενοδόχοι ανέφεραν πως υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, η τιμή ενός δίκλινου κυμαίνεται από 65 μέχρι 110 ευρώ. «Οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι και κατανοούν την κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αυτές τις αυξήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά υπάλληλος ξενοδοχείου.


Οι επαγγελματίες του κλάδου πιστεύουν πως η τουριστική κίνηση θα εξακολουθήσει να είναι ικανοποιητική και την επόμενη περίοδο, καθώς ήδη υπάρχουν κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος. «Η πληρότητα του ξενοδοχείου μας βρίσκεται στο 60% μέχρι τον Ιούλιο» προσθέτει υπάλληλος ξενοδοχείου.


Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις