Πτώση του τζίρου του έως και 70% καταγράφει, λόγω του κορωνοϊού, το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΝΙΚΟΣ Απώλειες εσόδων της τάξεως του 70% καταγράφει το τελευταίο εικοσαήμερο το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ως πρώτο «θύμα» των συνεπειών του κορωνοϊού στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Κουτσόγιωργα, που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (13/3) παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, πρωταρχικώς επλήγη το τουριστικό κομμάτι της εταιρείας, καθώς ακυρώθηκαν για το επόμενο δεκαπενθήμερο, τουλάχιστον, όλες οι προγραμματισμένες εκδρομές, ενώ και στον τομέα των γραμμικών μεταφορών, η πτώση είναι κατακόρυφη.
«Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής και σαφής, το τουριστικό κομμάτι το επόμενο δεκαπενθήμερο έχει πεθάνει τελείως, ενώ είχαμε προγραμματίσει αρκετές εκδρομές, αυτό φαίνεται πλέον να μην υλοποιείται. Η εκδρομή είναι επιλογή, δεν είναι ανάγκη» σημείωσε ο κ. Κουτσόγιωργας.
Ένεκα των ως άνω εξελίξεων, η ΚΤΕΛ Αρκαδίας προέβη σε σύμπτυξη δρομολογίων σε ορισμένες γραμμές, όπως στη γραμμή Τρίπολης – Άστρους – Λεωνιδίου, ενώ μείωσε κατ’ ελάχιστον και τα δρομολόγια από Τρίπολη προς Αθήνα, από την περασμένη Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.
Η διακοπή μεταφοράς μαθητών εξάλλου, με διοικητική απόφαση, αποστερεί από την εταιρεία ένα έσοδο της τάξεως του 40 – 42%.
«Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, θα προσπαθήσω να πείσω τις αρχές κι ελπίζω να υπάρξει κάποια αρωγή» τόνισε ο κ. Κουτσόγιωργας. «Είναι μια διοικητική απόφαση, που μας επιβλήθηκε, καθώς προέχει η υγεία των μαθητών και όχι οι εισπράξεις του ΚΤΕΛ» είπε. Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσόγιωργας διαβεβαίωσε πως όλες οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας είναι ασφαλείς, όχι μόνον ως προς τον προορισμό των επιβατών, αλλά και ως προς την καθαριότητα, καθώς τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τις υπηρεσίες υγιεινής μέριμνες, με απολυμάνσεις τόσο των οχημάτων, όσο και των χώρων του Σταθμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις