Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση χρεώσεων ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

16 Μαρτίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, απέστειλε επιστολή στους δήμους της Αρκαδίας, ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή των δημοτικών τελών.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά επιχειρήσεις για να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού αν και επιβεβλημένη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό οι δήμοι Αρκαδίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση (Υπουργείο Εσωτερικών) θα πρέπει να εξειδικεύσουν τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν.
Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Ως εκ τούτου, προτείνουμε την απαλλαγή δημοτικών τελών, σε όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά της εστίασης και των επιχειρήσεων με άδεια καταλήψεως κοινοχρήστων χώρων για διάφορους σκοπούς μέχρι τέλους του έτους και τη μείωση των χρεώσεων σε ύδρευση, αποχέτευση και ΤΑΠ.
Επιπλέον, oι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας να βρίσκονται σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, των κάδων απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων δημοτών, τις αποστειρώσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τους δημάρχους η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *