Πρωτιές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα  ERASMUS

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΗ Υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Ελένη Σπυροπούλου μας πληροφορεί:

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης συμμετέχει σε εκπαιδευτικόπρόγραμμα ERASMUS + με θέμα «Employability: A Challenge for youth – Dreams and Reality», «Απασχόληση: Μία πρόκληση για τη νεολαία – Όνειρα και Πραγματικότητα» που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη μεταξύ 7 χωρών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί τις σχολικές χρονιές 2014-2015 και 2015-2016.

Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις χώρες Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία και Ρουμανία οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα σχετικά με την απασχόληση. Είναι μια σημαντική επιτυχία για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στο Νομό μας που μετέχει σε δράση ERASMUS +.
Ήδη την πρηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα- Τρίτη – Τετάρτη 17 -18- 19 Νοεμβρίου 2014) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των καθηγητών (από το σχολείο μας ήταν η κ. Σπυροπούλου μαζί με τον κ. Μουρλά) από τα σχολεία που εμπλέκονται στην Πίζα της Ιταλίας προκειμένου να συντονιστεί και να προγραμματιστεί από κοινού το όλο εγχείρημα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρόταση αυτή έχει κεντρικά αξιολογηθεί στην Ιταλία ως η 4η καλύτερη μεταξύ 450 συμμετοχών βαθμολογήθηκε με 92,5 στα 100. (Εγκρίθηκαν συνολικά 48 προγράμματα).

Σχετικές δημοσιεύσεις