Ποιος συμβουλεύει το Δήμαρχο Τρίπολης;

8 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΚι ενώ η Δημοτική Αντιπροσωπεία οδεύει προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαμαρτυρόμενη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γεννάται το εξής ερώτημα: «Ποιος συμβουλεύει το Δήμαρχο Τρίπολης;»
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρίπολης είπε στον κ. Σμυρνιώτη: Κύριε Δήμαρχε, μαζέψτε τα σκουπίδια από την πόλη. Έχετε την ευθύνη της αποκομιδής… Λιγότερο κακό θα δημιουργήσετε εάν μεταφέρετε τα απορρίμματα σ’ έναν μη νόμιμο χώρο, παρά να τα αφήνετε στους δρόμους.
Ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης, επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας, κ. Τάσος Παπαζαχαρίας, συμπορευόμενος με τη δημοτική πλειοψηφία, είπε στον κ. Εισαγγελέα: Ο κ. Δήμαρχος έκανε το καθήκον του. Μάζευε τα σκουπίδια και τα πήγαινε σε συγκεκριμένο χώρο, αλλά η περιοχή έχει κορεσθεί!

Ωστόσο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κανείς δεν περίμενε το Δήμαρχο Τρίπολης. Το υπόμνημα διαμαρτυρίας του Δήμου Τρίπολης το παρέλαβε η γραμματέας του Περιφερειάρχη, ενώ ο κ. Τατούλης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους στις 12.30 για να δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα των απορριμμάτων.

Ο κ. Σμυρνιώτης μετά από αυτό έκανε τις εξής δηλώσεις: Εφόσον ο κ. Περιφερειάρχης δεν επιθυμεί να δώσει τις λύσεις που πρέπει, ας παραιτηθεί των αρμοδιοτήτων του για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Έχουν διατεθεί στην Περιφέρεια από την Πολιτεία 32 εκ. ευρώ για μικρές μονάδες ανακύκλωσης – κοσμοστοποίησης – δεματοποίησης,  και αυτά αφορούν την ενδιάμεση λύση μέχρι την οριστική που προωθεί η Περιφέρεια με τον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος φαίνεται να οδεύει στις  καλλένδες, δήλωσε ο δήμαρχος.

Η διαμαρτυρία του Δήμου Τρίπολης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης, όπου θα παραταχθούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου επί διήμερο, εάν δεν μεταγνώσει ο δήμαρχος, ύστερα από τη σαφέστατη εντολή του Εισαγγελέα να μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *