Ομιλία: “Πληθυσμός και οικισμοί της Επαρχίας Τριπολιτσάς στα χρόνια της επανάστασης του 1821”, στο ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του πασαλικίου, η Τριπολιτσά και οι οικισμοί της βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαναστατικών γεγονότων, των πολεμικών συγκρούσεων και των πληθυσμιακών και οικιστικών ανακατατάξεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αγώνα.
Στην παρούσα ομιλία θα διερευνηθούν θέματα, που σχετίζονται με τη μελέτη των οικισμών του ελληνικού χώρου τον 19ο αιώνα, με έμφαση στην Πελοπόννησο και θα παρουσιαστούν ορισμένα αρχικά συμπεράσματα από την υπό εξέλιξη έρευνα που διεξάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, σχετικά με τη διαμόρφωση και την εξέλιξη του οικιστικού πλέγματος, τη χαρτογραφική αποτύπωση των οικισμών, τον καθορισμό των διοικητικών ορίων της επαρχίας, το μέγεθος και τη σύνθεση του πληθυσμού κ.α.

Για το ενδιαφέρον λοιπόν αυτό θέμα, θα μας μιλήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μιχάλης Φέστας, Υπ. Δρ. Νεότερης Ιστορίας ΕΚΠΑ, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις