Πιστοποίηση της τηλεκπαίδευσης 20.000 απασχολούμενων στον τουριστικό τομέα θ’ αναλάβει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης, η Ιατρική Σχολή του εν λόγω ΑΕΙ θα αναλάβει την πιστοποίηση της τηλεκπαίδευσης που θα παράσχει η Περιφέρεια στους περίπου 20.000 απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα στις πέντε Π.Ε., ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλεται να εφαρμόζονται κατά τη φετινή θερινή περίοδο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.
Η συζήτηση του εν λόγω θέματος στο σώμα χρειάστηκε να επισπευσθεί καθώς ―όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας― την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της το σχέδιο σύμβασης για να αποφανθεί σχετικά.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, εξάλλου, συνεδρίασε και η Επιτροπή της Περιφέρειας για τον τουρισμό, στην οποία συζητήθηκε το πιο πάνω θέμα. Όπως έχει τονιστεί, η εν λόγω εκπαίδευση θα απευθύνεται σε στελέχη και εργαζομένους σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα μέσα μεταφοράς, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε επίσης και το θέμα προβολής της Περιφέρειας, μέσω μπάνερς σε λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Σχετικές δημοσιεύσεις