Ερώτηση για το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, στη Βουλή

13 Ιουνίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τις αμέλειες της κατασκευαστικής εταιρείας του Οδικού Δικτύου στην Πελοπόννησο για την αντιπλημμυρική προστασία των αγροτών.
Οι Υπουργοί ερωτώνται εάν προτίθενται να μεριμνήσουν για την πρόβλεψη υποδομής για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, αφού ή έλλειψή του προκαλεί μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές εκτάσεις.
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
σύμφωνα με διαμαρτυρίες αγροτών της περιοχής Σπαθοβουνίου Κορινθίας που μας προωθήθηκαν αλλά και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 27ης Μαΐου 2020, οι αγρότες της παραπάνω περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των πλημμυρών. Όταν οι βροχοπτώσεις είναι έντονες στην περιοχή, τα νερά της βροχής κατακλύζουν τα χωράφια, τα οποία κείτονται αμφίπλευρα του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης, στο ύψος του Σπαθοβουνίου, διότι δεν έχουν κατασκευαστεί αντιπλημμυρικά έργα απορροής των ομβρίων υδάτων σε κατάλληλα σημεία επί του εκεί Αυτοκινητοδρόμου από την Εταιρεία εκμετάλλευσης αυτού. Αποτέλεσμα είναι τα ανεξέλεγκτα απορρέοντα όμβρια ύδατα από τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο να μετατρέπουν συχνά τα παρακείμενα χωράφια σε βαλτώδεις εκτάσεις.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να επιληφθείτε αρμόδια, προκειμένου να προβλεφθεί υποδομή για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο της παραπάνω περιοχής, αφού η έλλειψή της προκαλεί τραγικές καταστροφές στις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, όποτε ενσκήπτουν έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ντόπιοι αγρότες σε απελπισία, μη μπορώντας, ούτε να εργαστούν στη γη τους, ούτε να αποκομίσουν, μετά από κόπους και έξοδα, την αναμενόμενη συγκομιδή;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *