Παρέμβαση Κ. Βελόπουλου για το έργο της λίμνης Τάκα

15 Απριλίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα, στην Αρκαδία. Η ερώτηση εστιάζει στην πρόθεση των Υπουργών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση δημοπράτηση και δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου, ώστε να μην πληγεί ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα, στην Αρκαδία».

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής της Τεγέας, του Νομού Αρκαδίας, έχουν αρκετές φορές ακούσει δηλώσεις από τους εκάστοτε υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης για το ότι, θα χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των έργων στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα, στην Αρκαδία. Η τελευταία φορά ήταν στις 21/05/2019, όταν ο πρώην αρμόδιος Υπουργός, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας νομού Αρκαδίας», εγκεκριμένου προϋπολογισμού 20.050.000 στα υπό χρηματοδότηση έργα. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει ότι, το ως άνω έργο, μέσα στο καλοκαίρι του ίδιου έτους, θα έχει δημοπρατηθεί και μέσα σε ένα με δύο χρόνια, θα έχει ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ, οι αγρότες της Τεγέας και όλου του Μαντινειακού Οροπεδίου εκπέμπουν «SOS», διότι στερούνται του αναγκαίου νερού για να ποτίσουν αλλά και για να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις δυναμικές καλλιέργειες τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το ως άνω έργο να δημοπρατηθεί άμεσα και να δρομολογηθεί επίσης άμεσα προς υλοποίηση, ώστε να μην πληγεί ο αγροτικός πληθυσμός της ως άνω περιοχής;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *