Παρέμβαση «αστραπή» Λυκουρέντζου για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την Τρίπολη

13 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣΟ Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, σήμερα το πρωί είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κ. Κώστα Ταλούμη και στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη. Λίγο αργότερα έδωσε εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ για άμεση μετάβαση κλιμακίου του στην Τρίπολη, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε τη συνδρομή τόσο του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, όσο και και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρου Καλαφάτη. 
Τις μεταμεσημβρινές ώρες (περί τις 4.00 μ.μ.) το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ παρέδωσε στον Υπουργό την (1303/13-2-2013) έκθεσή του, όπου διαπιστώθηκε ο άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Στη συνέχεια, ο ίδιος προέβη στην έκδοση σχετικής Υγειονομικής Διάταξης (αρ. πρωτ.: 25825/13-3-13) από το Υπουργείο Υγείας.

Η Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργών, με την οποία επιτρέπεται πλέον η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν ζήτημα ελάχιστου χρόνου.

Ο κ. Λυκουρέντζος, μετά την εξεύρεση προσωρινής επίλυσης του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Υπουργούς στην κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σταύρο Καλαφάτη για την άμεση αντίδραση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων από το Δήμο Τρίπολης.
Σήμερα το πρωί έδωσα εντολή στη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μεταβεί κλιμάκιο του στην Τρίπολη και να διαπιστώσει αν απειλείται η υγεία των συμπολιτών μου από τη συγκέντρωση απορριμμάτων των οποίων η αποκομιδή ήταν πρακτικά αδύνατη. Στις 16:00 μου παρεδόθη η έκθεση του αρμόδιου κλιμακίου του ΚΕΕΛΠNΟ και άμεσα εξέδωσα την Υγειονομική Διάταξη με αρ. πρωτ. 25825/13-3-13.
Ακολούθως οι συνάδελφοι υπουργοί εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αύριο το πρωί.
Η συνεργασία μου με το Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστα Ταλούμη, υπήρξε αποδοτική και προς όφελος των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσουν και οι δύο τις αποφάσεις της Kυβέρνησης για να απαλλάξουν την Τρίπολη από τη βάναυση προσβολή της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της αισθητικής τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *