Αναστολή των δόσεων στα πυρόπληκτα δάνεια που δεν έχουν λάβει εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

28 Δεκεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Με σημερινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

• Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις των δανειοληπτών στις τράπεζες

• Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θέτει προς το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών μία σειρά από δευκρινιστικά ερωτήματα

Οι προσπάθειες των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών απέδωσαν καρπούς και με σημερινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 28 Δεκεμβρίου 2012 δίνεται η δυνατότητα αναστολής στην καταβολή των δόσεων που οφείλουν στα πιστωτικά ιδρύματα για το διάστημα από 01/01/2012 έως και 31/12/2012, στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Η απόφαση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 36579/Β1666/27-8-2007, και δεν έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι τόκοι του χρονικού διαστήματος της αναστολής, βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες. Οι δόσεις, των οποίων η καταβολή ανεστάλη κατά τα ανωτέρω, προσαυξάνουν δε ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι τις 28/02/2013.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας βλέπει θετικά την εν λόγω απόφαση αλλα έχει ήδη θέσει μια σειρά από ερωτήματα προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπως :
α) τι θα γίνει με τις ήδη καταβεβλήμένες δόσεις
β) τι θα γίνει με τις αυτόματες αναλήψεις που κάνουν οι τράπεζες μέσα από τους επιχειρηματικους λογαριασμούς των επιχειρήσεων χωρις τη συγκατάθεση των επιχειρηματιών και,
γ) πότε θα παραλάβουν οι τράπεζες την εν λόγω εγκύκλιο για να μπορουν να δέχονατι τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων.

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων ενεργειων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων και την υποβοηθηση της βιωσιμότητας τους σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον θα συνεχίσουμε να κανουμε παρεμβασεις και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας.

Σε περίπτωση που κάποιο πρόβλημα η ερώτημα με την εν λόγω εγκύκλιο , παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (2710-227141, υπεύθυνη κα E.Τζανετοπούλου) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr ή του Υπ. Οικονομικών www.minfin.gr

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *