Παραδόθηκε το ανακαινισμένο γήπεδο στην περιοχή των Φιλικών, στην Τρίπολη

Το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή των Φιλικών, στην Τρίπολη, παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.


Το έργο, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Τρίπολης, με τους δύο αυτοδιοικητικούς φορείς να συνεργάζονται για την ολοκλήρωσή του.


«Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, από την Περιφέρεια διαθέσαμε περί το 1,3 εκ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Τρίπολης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας στον σύντομο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Τρίπολης, αλλά του ίδιου προσωπικά με τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.


Όπως διευκρίνισε, περί το 1 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη, 205.000 για το γήπεδο στα Φιλικά -το οποίο πλέον έχει λάβει πιστοποίηση “FIFA Quality”-, αλλά και μικρότερα ποσά για το γήπεδο του Παναρκαδικού και για το γήπεδο στην Σκοπή. Ο περιφερειάρχης, πρόσθεσε ότι το γήπεδο στα Φιλικά έχει πλέον τις προδιαγραφές για να γίνονται σε αυτό επαγγελματικοί αγώνες.


Στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κ. Τζιούμης, εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συνδρομή της προς τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, Σταύρος Γεωργόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ομάδας ΑΕΚ Τρίπολης, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα της το συγκεκριμένο γήπεδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις