Πάνδημο πένθος για τον Δημήτρη Παυλή

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Σάββατο 6 Ιουνίου στις 5 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας, κ.κ. Αλεξάνδρου

Στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αυτοδιοικητικοί κάθε βαθμίδας, αλλά και νομικά πρόσωπα των επιχειρήσεων και της Αυτοδιοίκησης αποχαιρετούν με θερμά λόγια τον τέως δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, που έφυγε (προχθές Τετάρτη 3 Ιουνίου) από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο, στα 61 του χρόνια.
Φίλοι, γνωστοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί αντίπαλοι με το άγγελμα του θανάτου του προχθές, αλλά και ολόκληρη τη χθεσινή μέρα, κατέθεσαν τη λύπη τους για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλή, αναφερόμενοι στην πολυκύμαντη συνδικαλιστική και πολιτική του δραστηριότητα, ιδιαιτέρως δε στις άμεσες ενέργειές του κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας.
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, προκειμένου να πάρει απόφαση για την κάλυψη της δαπάνης των εξόδων κηδείας τού αποβιώσαντος τέως δημάρχου και την έκδοση Ψηφίσματος.

• Συλλυπητήρια του τέως υπ. Εσωτερικών, βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Χαρίτση: H απώλεια του Δημήτρη Παυλή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη της Τρίπολης που υπηρέτησε και τίμησε ως Δήμαρχος, αλλά και συνολικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Είχα την τιμή ως Υπουργός Εσωτερικών να συνεργαστώ μαζί του και να μοιραστώ τις αγωνίες και τους αγώνες του για την πόλη που ακούραστα υπηρέτησε. Εκφράζω από καρδιάς τα συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια και ατους οικείους του.

• Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αποχαιρετά τον Δημήτρη Παυλή: Ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης «έφυγε» χθες από κοντά μας. Ο Δημήτρης Παυλής, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 61 ετών. Ο Δημήτρης Παυλής ψηφίστηκε Δήμαρχος Τρίπολης το 2014 και ολοκλήρωσε τη θητεία του το 2019. Στο παρελθόν είχε διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμισίου, που ήταν και η γενέτειρά του. Ο Δημήτρης Παυλής είχε έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα στην περιοχή της Αρκαδίας και προώθησε τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Το 2009 ήταν πρώτος επιλαχών του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει τα συλλυπητήρια των μελών της προς την οικογένειά του.

• Συλλυπητήρια Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου:

«Λυπούμαι ειλικρινά, για την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη Παυλή, ο οποίος πάλεψε με ψυχικό σθένος τη δοκιμασία της υγείας του. Γνωριστήκαμε στο πεδίο της πολιτικής και μας συνέδεσε αμοιβαίος σεβασμός. Η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην Τρίπολη, της οποίας διετέλεσε Δήμαρχος, είναι σημαντική. Εκφράζω Ειλικρινή Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους στενούς συνεργάτες του».

• Το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τον θάνατο του πρώην προέδρου του, Δημήτρη Παυλή:

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο επιχειρηματικός κόσμος της Αρκαδίας αποχαιρετούν με θλίψη και σεβασμό τον Δημήτρη Παυλή τον τ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που έφυγε από τη ζωή, αλλά όχι από την καρδιά μας. Ο Δημήτρης Παυλής με το επιμελητηριακό και επαγγελματικό του έργο, αποτέλεσε εμβληματική μορφή της ιστορίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Συνέδεσε την πορεία του στα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου με μια ολόκληρη εποχή, από το 1998 μέχρι και το 2009 και υπηρέτησε τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την τοπική κοινωνία από πληθώρα θέσεων ευθύνης, παραμένοντας πάντα ενεργός στο επάγγελμα του οικονομολόγου. Ο Δημήτρης Παυλής σφράγισε με την παρουσία του το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον εμποροβιομηχανικό και επαγγελματικό στίβο ως Πρόεδρος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου από το 2002 έως το 2009 και την τοπική πολιτική σκηνή ως Δήμαρχος Τρίπολης από το 2014 έως το 2019. Συμμετείχε, επί δεκαετίες, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, αφήνοντας παρακαταθήκες προσφοράς και διαρκούς ανάδειξης του ρόλου του Επιμελητηρίου, ενώ από τη θέση του Προέδρου στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας Εργαζομένων του παραρτήματος Πελοποννήσου, στον φορέα εκτέλεσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου συνέβαλε στην αναπτυξιακή πορεία της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι αυτό που είναι σήμερα, ένα Επιμελητήριο με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας για την επιχειρηματικότητα και παρουσία στην τοπική κοινωνία και τα τοπικά δρώμενα, γιατί ο Δημήτρης Παυλής το έβαλε σε αυτήν την πορεία.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ένα είναι σίγουρο: δεν θα ξεχαστεί.
Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε.

Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά:

Δεν θα ξεχαστείς! Η παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα το Μοριά» αποχαιρετά συντετριμμένη τον επικεφαλής της Δημήτρη Παυλή, που δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, παλεύοντας ηρωικά για μήνες με την επάρατη νόσο.
Όλοι εμείς κρατάμε τη δυναμική πορεία της ζωής σου, την ξεχωριστή σου προσωπικότητα, τη μοναδική ηγετική σου φυσιογνωμία, τις αρχές και το ήθος σου, την αφοσίωσή σου στα κοινά και στα ιδανικά σου, τους έντιμους και σκληρούς αγώνες σου για ένα καλύτερο Δήμο Τρίπολης και συνεχίζουμε, έχοντας τα πια ως οδοδείκτες στην περαιτέρω πορείας μας…
Να είσαι σίγουρος πως το έργο που άφησες πίσω σου και για το οποίο δούλεψες σκληρά, θα κάνει την Τρίπολη – την Πρωτεύουσα του Μοριά, αυτή που πάντα οραματιζόσουν… μια πόλη με επίκεντρο τον πολίτη… μια πόλη ανθρώπινη και σύγχρονη…
Αγαπημένε μας Δημήτρη,
Αδερφέ, Φίλε και Συνοδοιπόρε μας…
Σε ευχαριστούμε για όλα… Καλό παράδεισο…
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ.

• Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη, για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλή:

Στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, που «έφυγε» πρόωρα, αποχαιρετούμε έναν συνεπή αυτοδιοικητικό ο οποίος εργάστηκε φιλότιμα για τον τόπο του και άφησε πίσω του σημαντικό έργο.
Ήταν ένας προοδευτικός άνθρωπος, ιδιαίτερα δραστήριος στα πεδία της κοινωνίας και της πολιτικής, με τον οποίο είχα άψογη και εποικοδομητική συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εσωτερικών.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, εκφράζουμε την οδύνη μας για τον πρόωρο θάνατο του τέως Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. Ενός αγωνιστή στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αγώνες για την προκοπή του Δήμου και των κατοίκων του.
Το όραμά του για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε η αφορμή να συνεργαστούμε για τη διεκδίκηση μιας ακόμη τετραετίας στο τιμόνι του Δήμου Τρίπολης και η συνεργασία μας αυτή συμβάλει στο να γίνεται πιο οδυνηρή η απώλειά του.
Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Καλό σου ταξίδι Δημήτρη!

• Ο Δημήτρης Παυλής στάθηκε δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο Αρκαδίας από όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Και ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ως Δήμαρχος Τρίπολης.
Λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας αλλά και λόγω της ενασχόλησης του με τα κοινά είχε βαθιά γνώση της αγοράς και των προβλημάτων των εμπορικών επιχειρήσεων. Με τη συνδρομή του διαχρονικά στις προσπάθειες μας σαν Εμπορικός Σύλλογος άφησε το αποτύπωμα του για όσα καταφέραμε. Αυτή η συνεργασία αποτελεί για εμάς παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Για το Δ.Σ., ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ν. Μαντάς

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
Γύθειο 4 Ιουνίου 2020
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Δημήτρης Παυλής, πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Δήμαρχος Τρίπολης και νυν δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.
Ανέπτυξε δραστήρια κοινωνική δράση από διάφορες θέσεις μέσω του επιμελητηριακού θεσμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΟΚΑΝΑ και συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις στο Νομό Αρκαδίας.
Άνθρωπος ενεργητικός που τίμησε με τη δράση του τον τόπο του και την Πελοπόννησο.
Η επιμελητηριακή κοινότητα χαιρετά ένα άξιο μέλος της.
Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης

• Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. για τον θάνατο του τέως Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή

Η ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της κ. Νίκου Κουτσόγιωργα εκπροσωπώντας και το Δ.Σ. της εταιρείας:
«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του φίλου και τέως Δημάρχου Δημήτρη Παυλή. Ο Δημήτρης Παυλής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Τρίπολης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων της ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Α.Ε. και υπήρξε πάντοτε αρωγός θέσεων που εξυπηρετούσαν τα γενικά συμφέροντα της ΚΤΕΛ.
Θαυμαστό παράδειγμα η ανανέωση του δικτύου των Αστικών γραμμών που εξυπηρετούνται από την εταιρεία μας, και τόσα άλλα.
Πράγματι θα μας λείψει πρώτα ως άνθρωπος και φίλος και βέβαια από τα κοινά της πόλης.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Δήμο Τρίπολης
Νίκος Κουτσόγιωργας
Πρόεδρος ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»

• ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τ. Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. Μιας σημαντικής προσωπικότητας της επιμελητηριακής κοινότητας και της αυτοδιοίκησης, ενός επιτυχημένου και δραστήριου Ανθρώπου, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον επιχειρηματικό κόσμο της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Η συμβολή του στην προώθηση και τον εκσυγχρονισμό θεμάτων και διαδικασιών που άπτονται στην επιχειρηματική κοινότητα, υπήρξε καθοριστική. Ως έγκριτος οικονομολόγος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τίμησε με τη παρουσία και τη δράση του το Θεσμό.
Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του δεν πρόκειται να λησμονηθεί.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Βαγγέλης Ξυγκώρος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΨΗΦΙΣΜΑ
O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Αρκαδίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το πρόωρο θάνατο του τέως Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. Ο Δημήτρης Παυλής ξεχώριζε για την μαχητικότητα, το δυναμισμό και το θάρρος του. Υπηρέτησε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με ευαισθησία, ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα, είχε άψογη συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου και τους προσέφερε αγάπη και στήριξη.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, 2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία,
Να κατατεθεί στεφάνι και
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο του Νομού.
Τρίπολη 4 – 6 – 2020
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΟΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) συνήλθε σήμερα Πέμπτη 4/6/2020 σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Παυλή, ο οποίος διατέλεσε Δήμαρχος Τρίπολης κατά την περίοδο 2014 – 2019 και σε ένδειξη η πένθους και ελάχιστου φάρου τιμής
αποφάσισε ομοφώνα τα εξής:
Να εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Παυλή, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου και είχε άριστη συνεργασία μαζί του για την επίλυση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, επιδεικνύοντας συνέπεια και ειλικρινή διάθεση και θέληση προσφοράς, τιμώντας τον Δήμο και την κοινωνία της πόλης.
Να παραστεί το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του Αντώνη Παυλή, μέλος του ΣΑΟΟ και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και
Να κατατεθεί, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’.
Τρίπολη, 4/6/2020
Για το Δ.Σ. του ΣΑΟΟ
Ο πρόεδρος Ο γραμματέας
Αθανάσιος Μπουζέτος Δημήτριος Καραμήτζος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης, μετά το άκουσμα της ξαφνικής απώλειας του τέως Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, έχοντας συνεργαστεί σε πολλά επίπεδα επί της Δημαρχίας του, σε κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και σε πρωτοβουλίες του Συλλόγου στις οποίες στάθηκε αρωγός, εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του όσο και στους οικείους του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Ν.Αρκαδίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 3.6.2020 με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του τέως Δημάρχου Τρίπολης, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΗ.
Ο Δήμαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης στο αναπηρικό κίνημα, υλοποιώντας κάθε λογικό αίτημά του.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
Εκπρόσωποί του να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Να δημοσιευθεί το παρόν στα ΜΜΕ Ν.Αρκαδίας
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ
Τρίπολη, 04/06/2020
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Μιχαλόπουλος Ευτυχία Κλαδούρη

Σχετικές δημοσιεύσεις