Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων τον Ιούλιο στην Τρίπολη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, την περασμένη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών, Ελλάδας, Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας, με θέματα:


α) τη διενέργεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου, το οποίο εδώ και χρόνια έχει σταματήσει λόγω πολλών παραγόντων και β) τη συγκρότηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών. Ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:


1) Ομόφωνα εγκρίθηκε ―βάσει του Καταστατικού― η πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου των τεσσάρων Ομοσπονδιών στην Τρίπολη, την τελευταία εβδομάδα του μηνός Ιουλίου.


2) Την Προεδρία του Συνεδρίου αναλαμβάνει, όπως άλλωστε την είχε κατά σειρά, πριν σταματήσει η σύγκλιση του Παγκόσμιου Συνεδρίου, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής.


3) Την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των τεσσάρων Ομοσπονδιών, όπου με βαση την επικύρωση των εν λόγω αποφάσεων, από τα Διοικητικά τους Συμβούλια, θα ορίζουν τους Αντιπροσώπους τους, για τη συγκρότηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Π.Ο.Ε. μετά από τις επαφές αυτές, εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο των συνομιλιών προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης του σημαντικού και αναγκαίου αυτού Παγκόσμιου Συνεδρίου και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να καταστεί ενωτικό και ουσιαστικό, προς όφελος της Αρκαδίας και του απόδημου Ελληνισμού. Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας βρίσκονται σε τροχιά αποδοχής και υλοποίησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις