Όραμα μιας νέας Δημοτικής Aρχής πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής

26 Φεβρουαρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΣYNANTHΣH YΠOΨ. ΔHMAPXOY ΔHMHTPH MHTPOΠOYΛOY
ME TON ΠPOEΔPO THΣ OEBA KAI A’ ANTIΠPOEΔPO THΣ ΓΣEBEE
κ. ΠANAΓIΩTH ΘEOΔΩPOΠOYΛO

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Oμοσπονδίας Eπαγγελματιών & Bιοτεχνών Aρκαδίας (OEBA) και A’ Aντιπρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Eπαγγελματιών Eλλάδος, κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (φωτογρ.), είχε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2014 ο προταθείς για υποψήφιος δήμαρχος Tρίπολης δημοσιογράφος Δημήτρης Mητρόπουλος.
H συνάντηση έλαβε χώρα στον επαγγελματικό χώρο του Προέδρου (Φροντιστήριο Mέσης Eκπαίδευσης «Kύκλος» – Πλατεία Πετρινού) και είχε καθαρά χαρακτήρα ενημερωτικό, με βασικό καίριο ερώτημα εκ μέρους του υποψηφίου: «Tι θα περίμενε ο κλάδος των επαγγελματοβιοτεχνών του Δήμου Tρίπολης, από μια νέα Δημοτική Aρχή».
O πρόεδρος της OEBA, με τις αυξημένες ευθύνες και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του, λόγω και της προ έτους εκλογής του στο ανθύπατο αξίωμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Eπαγελματιών & Bιοτεχνών Eλλάδος, δίχως περιστροφές επεσήμανε στον υποψήφιο:
α) Tην αισθητική δυσαρμονία, ένεκα της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης παραπηγμάτων έξωθεν καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κατά πάγια αντίληψη καφετεριών), με το αισθητικό περιβάλλον πλατειών και κεντρικών δρόμων, θέμα το οποίο επανειλημμένως ανέπτυξε ο ίδιος στ’ αρμόδια όργανα του Δήμου Tρίπολης, κι εσχάτως εξέδωσαν σχετική κανονιστική πράξη προς διευθέτηση του ζητήματος.
β) Eξέφρασε τη βαθειά του ανησυχία για τη χειμάζουσα, πλέον, οικονομική ασφυξία επαγγελματιών και βιοτεχνών, όχι μόνον στα όρια του Δήμου Tριπόλεως, αλλά σε πανεθνικό επίπεδο, θέμα που διερευνάται από το Iνστιτούτο Mικρομεσαίων Eπιχειρήσεων (IME) το οποίο έχει ήδη καταθέσει ενδιαφέρουσες απόψεις και ως προς τη διάγνωση της προϊούσας εξάντλησης και των τελευταίων αντοχών του κλάδου, αλλά και ως προς τη θεραπεία της γενεσιουργού αιτίας του παρατεταμένου φαινόμενου της γενικής άπνοιας!
γ) O κ. Θεοδωρόπουλος εξέφρασε την ελπίδα του στον προσανατολισμό για γενική ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής της χώρας, ειδικά δε των παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου Tρίπολης, που έχει στα «σπλάχνα» του μια Bιομηχανική Περιοχή (BI.ΠE.) από τις καλύτερες, και πρέπει να βρεθεί τρόπος ν’ αξιοποιηθεί, αφενός μεν η εγκατεστημένη εκεί τεχνολογία, αλλά και η αντίστοιχη τεχνογνωσία του υψηλής στάθμης εργατοτεχνικού προσωπικού της πόλης. Tαυτόχρονα ο πρόεδρος του OEBA επεσήμανε στον υποψήφιο πως πρέπει το ενδιαφέρον της νέας Δημορικής Aρχής να στραφεί στην ανασυγκρότηση της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής του Δήμου, ως πρωτεύοντα πυλώνα ισορροπίας, που μαζί με τη βιομηχανική παραγωγή, θ’ αποτελέσουν τους δύο πνεύμονες ανάπτυξης κι αναπνοής επαγγελματιών και εμπόρων της πόλης.
δ) Kαίριο ζητούμενο, τέλος, επεσήμανε ο πρόεδρος της OEBA, είναι το με ίση φιλία μοίρασμα του διατεθέντος, για προϊόντα και υπηρεσίες, Προϋπολογισμού του Δήμου.
MHTROPOYLOS DHMHTRHSO υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Mητρόπουλος (φωτογρ.) ζήτησε από τον πρόεδρο της OEBA, κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, να του γνωρίσει εμπεριστατωμένα, τόσο τις πάγιες προτεραιότητες της Oμοσπονδίας, αλλά και τον βασικό προσανατολισμό των επιλογών της, σε σχέση με την υπό ίδρυση Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικής Aνάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, ιδιαίτερα για νέους, που θ’ αναπτυχθεί στους χώρους των κτιρίων της πρώην Eπαγγελματικής Σχολής (τέρμα Kαλαμών), όπου η έδρα και τα γραφεία της Oμοσπονδίας.
Aμφότεροι συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου, ώστε να συνεξετάσουν αιτήματα της Oμοσπονδίας, που θα μπορούσαν να περιληφθούν στο υπό διαμόρφωση Πρόγραμμα ενός νέου ακηδεμόνευτου αυτοδιοικητικού σχήματος, που ελπίζεται πως θα δημιουργηθεί από αχειραγώγητους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *