Ολοκληρώθηκε η δράση «Σεμινάριο Στρατηγικής και Δεξιοτήτων – Stratego Λεβίδι 2024»

H Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λεβιδίου, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκε το διήμερο «Σεμινάριο Στρατηγικής και Δεξιοτήτων» μέσω του επιτραπέζιου παιχνιδιού Stratego.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο Λεβίδι και συγκεκριμένα στην παραχωρηθείσα από τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου αίθουσα εκδηλώσεων. Τη δράση, που βασίστηκε στην μέθοδο της παιχνιδοποιημένης μάθησης, παρακολούθησαν αγόρια και κορίτσια, μαθητές επί το πλείστον της ευρύτερης μαθητικής κοινότητας του τοπικού διαμερίσματος Λεβιδίου αλλά και της Τρίπολης.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος προέρχονταν τόσο από την Α/βάθμια όσο και από την Β/βάθμια Βαθμίδα εκπαίδευσης και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ευχαρίστηση. Στους αγώνες (τουρνουά) του σεμιναρίου, εκτός από τους μικρούς μας φίλους, ενδιαφέρον έδειξαν επίσης εκπαιδευτικοί και γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με ορισμένους από αυτούς να λαμβάνουν μέρος.

Οι αγώνες (τουρνουά) προσέφεραν σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναδείξουν τις στρατηγικές τους ικανότητες και δεξιότητες. Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της τοπικής κοινότητας στην προοπτική να φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο τουρνουά Stratego στην κατηγορία ενηλίκων και junior που θα πραγματοποιηθεί το 2ο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λεβιδίου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και πρωτίστως τους μαθητές μας. Επιπλέον, ευχαριστεί τους εκπροσώπους, Νικόλαο Μανδαλο της Patras Stratego team και Δημήτριο Καραμανή της Athens Stratego team για την καθοριστική υποστήριξή τους τόσο στη οργάνωση όσο και στην υλοποίηση και πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Επιπροσθέτως, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λεβιδίου ευχαριστεί την διοίκηση του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου και ιδιαιτέρως την κα Κιντώνη Μαρία για την συμβολή και υποστήριξή της στην οργάνωση του χώρου.

Ευχαριστεί τους γονείς του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου και όλες τις επιχειρήσεις της τοπική κοινωνίας του Λεβιδίου που ως χορηγοί συνέδραμαν.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Πρόεδρο του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λεβιδίου, κα. Κων/να Τσιώλη, για την αμέριστη υποστήριξη και καθοριστική βοήθεια στην οργάνωση της δράσης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λεβιδίου, πάντα σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου που αποτελεί ενεργό φορέα, με ουσιαστική συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία της μαθητικής κοινότητας, θα συνεχίσει να σχεδιάζει, να οργανώνει και να υλοποιεί παρόμοιες δράσεις με εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Δράσεις που θα συνδυάζουν εναλλακτικές διδακτικές προσέγγισης εκτός σχολικής τάξης και θα προωθούν την εξωστρέφεια της τοπικής σχολικής κοινότητας.

Με ευχαριστίες
Ο Δ/ντής Γυμνασίου Λεβιδίου
Βασίλειος Κούσουλας

Σχετικές δημοσιεύσεις