Να «διχοτομηθεί» πάραυτα ο Δήμος Γορτυνίας

  • Το Παγγορτυνιακό αίτημα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος

Τον διαχωρισμό της νομικής οντότητας του Δήμου Γορτυνίας, σε δύο νέους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών, Φίλιππος Σωτηρόπουλος (φωτ.), κατά την παρέμβασή του στη σύσκεψη εργασίας για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, με την παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή, του δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Κούλη και τη συμμετοχή του Καθηγητή Τουριστικού Management του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Δρ. Κωνσταντίνου Μαρινάκου.

Η συνάντηση, κατ’ ουσίαν, ανέδειξε όλες τις παθογένειες μιας περιοχής με διαφορετικά προβλήματα στα δύο «ημισφαίριά» της, δηλαδή, της ανεπτυγμένης τουριστικής περιοχής των παραμαινάλιων χωριών με το υποφερτό οδικό δίκτυο για την πρόσβαση των επισκεπτών, που σφύζει από ζωή, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα, και της περιοχής πέραν των Λαγκαδίων και πέραν του Λάδωνος ποταμού, με εξίσου σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που ζει την εγκατάλειψη και την απερήμωση, χωρίς ορατό σημάδι ανάκαμψης.

Στη χωρική επέκταση της τουριστικής περιοχής της Γορτυνίας, δηλαδή στην αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα, τουλάχιστον, αναφέρθηκε και ο νεαρός επιτηδευματίας (τουριστικών ειδών) Δημήτρης Βεργέτης, ο οποίος αναρωτήθηκε τι περισσότερο διαθέτει η λίμνη Πλαστήρα, η οποία γίνεται πόλος έλξης 12 μήνες τον χρόνο κι εντέλει, τι μέλλει γενέσθαι με την πεδινή και βορειοδυτική Γορτυνία, περιοχές που δεν απολαμβάνουν τ’ αγαθά της ανάπτυξης των χωριών του Μαινάλου.

Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό της Γορτυνίας σε δύο Δήμους, θέμα το οποίο έθεσε εκ νέου στο «τραπέζι» ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών και για το οποίο, μάλιστα, είπε πως θα απευθυνθεί στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, οι συζητήσεις εντείνονται και φαίνεται πως θα υπάρξει συνέχεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις