Οι «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης 

  • Μια συμβολή μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο μας

Η ομάδα «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» σας προσκαλεί στη νέα θεματική έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στην εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια  της συμμετοχής της ομάδας στην εκδήλωση μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «1974 – 2024: 50 χρόνια από την Εισβολή, το νεύμα του Αγαπήνορα». Μία εκδήλωση  που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Τρίπολης το περασμένο Σάββατο 18/05  στο Μουσικό σχολείο και επιμελήθηκε/ συντόνισε ο Δ/ντής του Μουσείου, σμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος.

Ύστερα από αυτή, λοιπόν, την τόσο επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση,  η ομάδα  κάνει μια στάση και στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης,  όπου και θα μεταφερθεί η εν λόγω έκθεση από τις 24 έως τις 31 Μαΐου 2024.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές, το πρωί: 12:00 – 2:00 και το απόγευμα: 7:00 – 9:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 07:30 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου.

― «Η φιλοξενία της έκθεσής μας στο Μουσείο  είναι μια ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε» τονίζουν στην Πρόσκλησή τους οι «Επιβάτες…», οι οποίοι μας περιμένουν!

• Μαυροφορεμένη γυναίκα που φεύγει στο φως…, αφήνοντας πίσω της τη… σκιά της! Τις οιμωγές του πόνου, τις μνήμες και τον σπαραγμό τ’ αποχωρισμού από τις σκλαβωμένες Πατρίδες της Μεγαλονήσου (Έργο της Κωνσταντίνας Μάντη).

Σχετικές δημοσιεύσεις