Το Νόμπελ Ειρήνης… στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

20 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΕΙΡΗΝΗΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν ήταν έκπληξη για το φιλειρηνικό κίνημα το γεγονός ότι η Επιτροπή των Νόμπελ «χάρισε» φέτος το βραβείο Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, πριν από αυτό είχαν εισέλθει στο πάνθεον των «ειρηνιστών» και άλλοι επιφανείς «ειρηνιστές» – εγκληματίες, όπως ο Ντε Κλέρκ του απαρτχάιντ, ο Κίσινγκερ, ο Μπάρακ Ομπάμα το 2009 κ.ά.
Για το 2012 η επιτροπή των Νόμπελ επιβράβευσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και υμνεί τη δήθεν προσφορά της στην Ειρήνη και τη δημοκρατία. Είναι η επιβράβευση ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού που σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την Αμερική έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας το 1999 και άφησε πίσω πολλούς νεκρούς, σακατεμένα παιδιά και ερείπια, με πρωταγωνιστές τους «κεντροαριστερούς αστέρες» Ντ’ Αλέμα, Πρόντι, Ζοσπέν, Σρέντερ, Μπλέρ κ.ά. Είναι η επιβράβευση για τα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001, στη Λιβύη, στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που ανέχεται ένα κράτος- μέλος της η Κύπρος, να υφίσταται εδώ και 40 περίπου χρόνια καθεστώς εισβολής και κατοχής.
Είναι αυτή που ευθύνεται σήμερα για την ανελέητη σφαγή των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση των λαών της, γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Τη στιγμή που οι λαοί της πεινάνε, ξοδεύονται αστρονομικά ποσά για εξοπλισμούς, για την αποστολή μισθοφόρων σε ξένες χώρες και τη συμμετοχή σε πολέμους με διάφορα προσχήματα, περί ανθρωπισμού και αντιτρομοκρατίας.
Από τη «φιλειρηνική» δράση Ε.Ε – ΝΑΤΟ
Ε, λοιπόν, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων και της εκμετάλλευσης που για το 2012 πήρε το «Νόμπελ … Ειρήνης»! Ένα βραβείο ντροπής για την Επιτροπή απονομής που δε σεβάστηκε καν τη μνήμη χιλιάδων θυμάτων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Για το συμφέρον των λαών μία είναι η λύση: αποδέσμευση τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Αμερικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *