Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως ο αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου

Εξελέγη την Πέμπτη 6/10/2022 από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Πρόκειται για τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου, ο οποίος εξελέγη με 63 ψήφους.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος έκανε την ακόλουθη σύντομη δήλωση:
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου διότι με αξίωσε ο Κύριος να εκλεγώ σε μια ιστορική Ιερά Μητρόπολη, η οποία έχει αναδείξει μεγάλους πατριάρχες, οσίους, ιερομάρτυρες, μοναχούς, επαναστάτες και φίλους της πατρίδας μας που αγωνίστηκαν με όλο τους το είναι για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας. Ευχαριστώ τον μακαριότατο και τη σεπτή ιεραρχία».

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ευστάθιος Κούλης, δήμαρχος Γορτυνίας: «Άξιος συνεχιστής του ποιμαντικού έργου του προκατόχου του»
Εκφράζω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου στον π. Νικηφόρο Ευσταθίου, για την πανάξια ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Η μέχρι τώρα διακονία του ως Αρχιμανδρίτη Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων απέδειξε την αξιοσύνη του για την εκλογή του από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Για τη διακονία και το πνευματικό έργο που αναλαμβάνει εύχομαι ολόψυχα από Θεού ενίσχυση στην επιτέλεση των νέων ποιμαντορικών καθηκόντων του ως επικεφαλής και οδηγός στη Μητρόπολη που καλείται να διαποιμάνει.
Στο θεάρεστο και δύσκολο έργο του θα είμαστε όλοι δίπλα ως συμπαραστάτες και αρωγοί.
ΑΞΙΟΣ συνεχιστής του ποιμαντικού έργου του προκατόχου του κυρού Ιερεμία.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Αθαν. Χριστογιαννόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης: «Εκφράζουμε τον ύψιστο σεβασμό και την αγάπη μας στο πρόσωπο του νέου μας Ποιμενάρχη»

• Μήνυμα του δημάρχου Μεγαλόπολης
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε τακτική συνεδρίασή της και κατόπιν διενέργειας ψηφοφορίας, ανέδειξε νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως το σεβασμιότατο κ. Νικηφόρο Ευσταθίου.
Εκφράζουμε τον ύψιστο σεβασμό και την αγάπη μας στο πρόσωπο του νέου μας Ποιμενάρχη, προσμένοντας στην υπό τη σκέπη του ιερή καθοδήγηση της κοινωνίας μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της διακονίας του προκατόχου του μακαριστού Ιερεμία, αναλογιζόμενοι την έως σήμερα πλούσια δράση του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
Ευχόμαστε ο Θεός να του δίνει καλή υγεία και δύναμη στο σπουδαίο ποιμαντορικό έργο του, και σε αυτή την υπέρτατη αποστολή του θα μας βρίσκει, Δήμο και κατοίκους, σταθερούς συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις