«Ενδελεχής έρευνα» για το περιστατικό του ομογενή ασθενή στο Παναρκαδικό Γ.Ν. Τρίπολης

«Συκοφαντική και δυσφημιστική» αποκαλεί την επιστολή την οποία απηύθηνε στην εφημερίδα μας η ομογενής μας κυρία Maria Vosnos (δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022) ο διοικητής του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», κ. Αναστάσιος Τζανής, ύστερα από «ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης», όπως αναφέρει στο απαντητικό έγραφό του.
Η κυρία Vosnos, στην επιστολή της, εξιστορούσε την περιπέτεια που έζησε μαζί με τον ασθενούντα σύζυγό της, όταν επισκέφθηκε στις 30 Αυγούστου 2022 το Παθολογικό Ιατρείο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
Επειδή ο κύριος διοικητής είναι βέβαιος, πλέον, για τα αποτέλεσματα της ενδελεχούς έρευνας την οποία διενήργησε και βάσει αυτών απευθύνεται στην εφημερίδα μας, δημοσιεύουμε την απάντησή του μαζί με την επιστολή της κυρίας Marias Vosnos, κατ’ αντιπαράθεση, ώστε ο καλόπιστος αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

• Η απάντηση του διοικητή τού Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κ. Αναστάσιου Τζανή

«Tρίπολη 05/10/2002
Αριθμ. Πρωτ. Εμπ. 425

Προς την Ημερήσια Εφημερίδα της Αρκαδίας «ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ», ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, 5Β, ΤΚ 22100 – Τρίπολη, e-mail: pmorias@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για περιστατικό που έλαβε χώρα στις 30.08.2022 στο Παθολογικό Ιατρείο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας.

ΣΧΕΤ.: Δημοσίευμα επιστολής ιδιώτη στο φύλλο με αριθμ. 1190 της 28ης.09.2022 της Εφημερίδας σας.

Σε απάντηση της δημοσιευμένης από 28.09.2022 συκοφαντικής και δυσφημιστικής επιστολής, η οποία αφορούσε αντιμετώπιση περιστατικού στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω τα οποία διαπιστώθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης.
Ο ασθενής Μ.Α. του Γ., 83 ετών, προσήλθε στις 30.08.2022 και αφού καταχώρησε τα στοιχεία του στη Γραμματεία του ΤΕΠ του Π.Γ.Ν. Τρίπολης, κατευθύνθηκε στα Παθολογικά Ιατρεία του ΤΕΠ. Κατόπιν, λόγω του προβλήματος του (αποφρακτικός ίκτερος) παραπέμφθηκε εις το Χειρουργικό Ιατρείο του ΤΕΠ.
Ο ασθενής προσκόμισε στον εφημερεύοντα ιατρό του ΤΕΠ εξετάσεις από Ιδιωτικό Εργαστήριο, με εικόνα αποφρακτικού ίκτερου. Εκ του γενομένου κλινικού ελέγχου, ο ασθενής ήταν αιμοδυναμικά σταθερός και δεν παρουσίαζε εικόνα σήψης ή εικόνα οξείας κοιλίας. Στη συνέχεια μετά από ενημέρωση των εφημερευόντων Χειρουργών και λόγω του ιστορικού του ασθενούς, συνεστήθη εις στους οικείους του η περαιτέρω αντιμετώπιση του περιστατικού, να γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό που είχε αντιμετωπίσει και γνώριζε όλα τα δεδομένα της κύριας πάθησής του ασθενή.
Κατόπιν της γενομένης από τους οικείους συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό, αποφάσισαν με δική τους ευθύνη, όπως το περιστατικό αντιμετωπισθεί σε άλλο Νοσοκομείο της επιλογής τους.
Η διάρκεια παραμονής του περιστατικού στο ΤΕΠ προκειμένου να αξιολογηθεί επαρκώς ήταν περίπου 1:30΄ ώρα και όχι 6 ώρες όπως αναφέρεται στην επιστολή.
Με δεδομένο ότι στο εν λόγω δημοσίευμα παίρνετε θέση προβάλλοντας το θέμα αρνητικά για το νοσοκομείο, χωρίς καν να έχει διερευνηθεί, από εμάς, παρακαλούμε όπως η απάντησή μας δημοσιευθεί στην ίδια θέση που είχε δημοσιευθεί η εν λόγω επιστολή και αντίστοιχα προβληθεί η αλήθεια των αναφερομένων σε αυτήν.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.
Ο Διοικητής
του Π.Γ.Ν. Τρίπολης
«Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΖΑΝΗΣ»

• Η επιστολή

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Είμαστε Έλληνες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ελλάδα, σήμερα πολίτες Αμερικής, και είχαμε έρθει στην πατρίδα μας για διακοπές όπως κάθε χρόνο.
Στις 30 Αυγούστου 2022, κατόπιν τηλεφωνικής εντολής του παθολόγου ιατρού κ.κ. Γιόκαρη, πραγματοποιήσαμε μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος και υπέρηχο άνω κοιλίας στον σύζυγό μου. Άμα τη παραλαβή των αποτελεσμάτων, η εντολή του ανωτέρω αναφερόμενου παθολόγου ιατρού καθώς επίσης και του ιατρού μικροβιολόγου κ.κ. Αναστόπουλου, ήταν η κατεπείγουσα μεταφορά του συζύγου μου στο πλησιέστερο Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή βοήθειας (π.χ. φυσιολογικός ορός και αντιβίωση ενδοφλεβίως αμφότερα).
Για την πολύ άσχημη κατάσταση της υγείας του συζύγου μου, σας παραθέτω τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Το πλησιέστερο σε εμάς Δημόσιο Νοσοκομείο ήταν το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ.

Η αντιμετώπισή μας στο ανωτέρω Δημόσιο Νοσοκομείο
Κατά την άφιξή μας στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, δώσαμε το ιατρικό ιστορικό και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, να δουν τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αίματος όσο και του υπερήχου και να αξιολογήσουν την κλινική κατάσταση του ασθενούς, η οποία ήταν εμφανής (κίτρινο δέρμα, κίτρινοι οφθαλμοί, πυρετός), μας είπαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, κι ενώ εμείς επιμέναμε ότι δεν έχουν δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, διότι ακόμη τα κρατούσαμε στα χέρια μας και χωρίς να αξιολογήσουν την ΣΟΒΑΡΗ κατάσταση της υγείας του (Ιατρική ανεπάρκεια????????) μου είπαν να πάρω τον σύζυγό μου και να τον πάω πίσω στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!! (εννοούσαν την Αμερική) σε επτά με οκτώ ημέρες.
ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έδωσε την πρέπουσα προσοχή και ΚΑΝΕΙΣ δεν προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.
Οι ώρες περνούσαν (περίπου έξι ώρες παραμονής στα Επείγοντα) και η κατάσταση της υγείας του συζύγου μου επιδεινωνόταν και μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ δεν είχε εμφανιστεί.

Με ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, μεταφέρθηκε σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, με ιδιωτικό μέσον.
Τον παρέλαβαν αμέσως Ιατροί και Νοσοκόμοι στο Τμήμα Επειγόντων, του έβαλαν φυσιολογικό ορό καθώς επίσης και αντιβίωση και προέβησαν στις απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις (αιματολογικές, υπερήχους, αξονικές). Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εξετάσεων το πόρισμα ήτο ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ με ακόμα μία (1) ώρα ζωής.
Ευτυχώς για τον ίδιο και για εμάς, μετά από νοσηλεία είκοσι τριών ημερών και τριών χειρουργικών επεμβάσεων είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Η αδιαφορία των ΙΑΤΡΩΝ και οι ώρες αναμονής στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ήτο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ προς τον ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, της προστασίας την Ανθρώπινης Ζωής καθώς επίσης και της πολύτιμης ΖΩΗΣ του συζύγου μου.
Κατόπιν τούτου θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του Ιδιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας.
Μετά τιμής,
MARIA VOSNOS
email: mvosnos@icloud.com
cell phone: 001 7734189008»

Σχετικές δημοσιεύσεις