Ν. Παπαθανάσης – Δημ. Πτωχός – Π. Καλλίρης σε πελάγη ευτυχίας!

  • «Όλα πάνε καλά με το ΣΔΑΜ» και …μόνο ο Π. Τατούλης αμφισβητεί το μέλλον!

Τρίπολη & Μεγαλόπολη επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μαζί με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ), Πελοπίδα Καλλίρη, τον γενικό γραμματέα Ενέργειας, Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., Δέσποινα Γκαράνη.

Ο Ν. Παπαθανάσης στην Τρίπολη έκανε λόγο για «έργα ΣΔΙΤ άνω των 750.000.000 ευρώ», ενώ ο Π. Καλλίρης ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν (και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας) από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Το ως άνω κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενο και από τους βουλευτές Κώστα Βλάση (Αρκαδίας) και Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αρκαδία ΑΕ», Παναγιώτη Βαλασόπουλο, μετέβη στη Μεγαλόπολη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Μιχόπουλο και με μέλη της δημοτικής αρχής, όπου και συζητήθηκαν μείζονα θέματα που αφορούν στην περιοχή και την αναπτυξιακή της μετάβαση.

O κ. Μιχόπουλος υπήρξε ιδιαίτερα διεκδικητικός, ζητώντας από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες για όσα έχουν λεχθεί περί κρατικών ενισχύσεων και προώθησης της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Ταυτόχρονα, ενεχείρισε Υπόμνημα με μία σειρά έργων και προτάσεων για τη Μεγαλόπολη και ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση να τα λάβει υπόψη του.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, ενεχείρισε χθες Υπόμνημα με μία σειρά έργων και προτάσεων για τον Δήμο Μεγαλόπολη στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, ζητώντας του να το λάβει υπόψη του.

Το υπόμνημα περιελάμβανε:

― Διακριτή διαφορά έναντι των άλλων περιοχών, ως άμεσα πληττόμενος Δήμος.
― Ανάγκη για Επιχειρηματικό πάρκο στη θέση Ψαθί
― Κατασκευή Κόμβου Βιοοικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Χρηματοδότηση για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης

― Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου και ολοκλήρωση του Παλαιοντολογικού Μουσείου
― Δημιουργία Γεωλογικού Πάρκου – δημιουργία Υδροβιότοπου για την αξιοποίηση των υφιστάμενων λιμνών
― Ανάγκη σύνδεσης των επιχειρήσεων της πόλης και των κατοικιών με φυσικό αέριο ή Αντλίες Θερμότητας
― Αποκατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης λόγω φθοράς από τις εργασίες εγκατάστασης υποδομών φυσικού αερίου
― Ίδρυση αγροτικών φυλακών
― Κατασκευή οδικού άξονα Λεύκτρου – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία
― Παραχώρηση εδαφών για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου
― Χρηματοδότηση για Ολοκλήρωση Μελετών για την κατασκευή ΜΕΚΕΠΠ στο Δήμο Μεγαλόπολης

Αργά χθες βράδυ, εξάλλου, «φαρμακερή» ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», με τον επιφαλής της Πέτρο Τατούλη ν’ αμφισβητεί ευθέως τα όσα «κόμισε» η εξ Αθηνών Αποστολή και μη διστάζοντας, επ’ ευκαιρία των ευρωεκλογών, να ζητήσει «μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής κατάστασης της Χώρας μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις