Μηνυτήρια αναφορά του ΙΣΑ για τα σκουπίδια

7 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, το πλέον αρμόδιο για την Υγεία επιστημονικό σωματείο του νομού μας, βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τρίπολη και τους επαπειλούμενους κινδύνους από τη μη αποκομιδή των απορριμάτων που “πνίγουν” την πόλη, κατέθεσε, μόλις χθες, μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Ι. Σμυρνιώτης, ερωτηθείς,  σήμερα, για τη συγκεκριμένη ενέργεια του Ιατρικού Συλλόγου απάντησε: «Είναι κάτι που και πολύ άργησε να γίνει».

Ακολουθεί το κείμενο του ΙΣΑ:

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Τον τελευταίο μήνα, η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη της Τρίπολης έχει φτάσει στο μη παρέκει. Τόνοι αστικών απορριμμάτων έχουν στοιβαχτεί σε κάθε γωνία της πόλης, σε κάθε γειτονιά, δημιουργώντας βουνά μπόχας και δυσωδίας. Το γεγονός αυτό είναι ευαπόδεικτο, αφού αρκεί να κάνετε έναν περίπατο στο κέντρο ή απλώς ν’ ανοίξετε το παράθυρό σας για να το διαπιστώσετε. Οι δε βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών καθιστούν την κατάσταση εισέτι προβληματική, αφού τα νερά παρασύρουν τα επικίνδυνα στραγγίσματα των απορριμμάτων που αποσυντίθενται και τα μεταφέρουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Οι όγκοι αυτοί των αστικών απορριμμάτων συνεχώς αυξάνονται και το ζήτημα λαμβάνει πλέον σοβαρές και επικίνδυνες διαστάσεις.

Επειδή η συσσώρευση των αποβλήτων εντός του αστικού ιστού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, με την εκδήλωση επιδημικών νόσων να κατέχει την πρώτη θέση, ενόψει και της επερχόμενης άνοιξης και της αύξησης της θερμοκρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη εντόμων επιβλαβών για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και την προσέλκυση τρωκτικών. Όλα τα παραπάνω καθίσταται ακόμη πιο προβληματικά, εάν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι τα απορρίμματα διασκορπίζονται από αδέσποτα ζώα και από τυχόν αλλαγή καιρικών φαινομένων (άνεμος – βροχή) που τα παρασύρουν κατά μήκος των οδών και προκαλούν τη φραγή των φρεατίων, με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.

Επειδή ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας έχει προβληματιστεί έντονα από την κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι τα μέλη του, οι γιατροί, έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τον Άνθρωπο και τη Δημόσια Υγεία.

Επειδή η επί μακρόν παραμονή αυτού του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων εντός του αστικού ιστού, δίπλα σε σχολεία και σε πολυσύχναστα μέρη, ρυπαίνει σοβαρότατα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, ταυτόχρονα δε δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την υγεία των κατοίκων της πόλης,
Γ Ι Α Τ Ο Υ Σ Λ Ο Γ Ο Υ Σ Α Υ Τ Ο Υ Σ

Αιτούμαι τη διερεύνηση εκ μέρους σας τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων και την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *