Μια σύγχρονη υδροφόρα στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

15 Ιανουαρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

ΥΔΡΟΦΟΡΑΜια υδροφόρα σύγχρονων προδιαγραφών απέκτησε η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Μετά από μεγάλο αγώνα και απίστευτη ταλαιπωρία, λόγω της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας και ύστερα από 7 χρόνια περίπου, αξιοποιήθηκαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από ομογενείς της Αυστραλίας και του Καναδά κατά κύριο λόγο, αλλά και από Έλληνες, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί ήταν 80.000,00 ευρώ και με την συμπλήρωση του υπόλοιπου ποσού των 30.000,00 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Π.Ε Αρκαδίας, κατέστη δυνατόν να αγοραστεί η υδροφόρα, χωρητικότητας 10 κυβικών.
Την υδροφόρα παρέλαβε την Τετάρτη 8/1/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, μαζί με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αρκαδίας Αλέξανδρο Τακτικό και τον διοικητή της ΠΥ Τρίπολης Θεόδωρο Λαρέζο.
Η υδροφόρα θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών και θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά πόσιμου νερού σε οικισμούς που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης τους καλοκαιρινούς μήνες.
O Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας κατά τη διάρκεια της παραλαβής της υδροφόρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του οχήματος, το οποίο θα επανδρώσει τον στόλο της Π.Ε Αρκαδίας. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε από βάθους καρδιάς τους ομογενείς και όλους όσοι προσέφεραν χρήματα μετά τις φωτιές του 2007.
O διοικητής της ΠΥ Τρίπολης Θεόδωρος Λαρέζος με τη σειρά του τόνισε πως η υδροφόρα θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αφού αποτελεί ένα σύγχρονο μηχάνημα με πολλές δυνατότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *