Μια απαράδεκτη περιπέτεια ομογενούς ασθενή κηλιδώνει το κύρος του Παναρκαδικού Γ.Ν. Τρίπολης

«Σας αποστέλλω συνημμένα επιστολή με την περιπέτειά μας στο δημόσιο νοσοκομείο Παναρκαδικό» λέει το εισαγωγικό σημείωμα στο e-mail που λάβαμε χθες βράδυ στις 9:20, από την κυρία Maria Vosno, εξιστορώντας την περιπέτεια του ασθενούντος συζύγου της, που στις 30 Αυγούστου 2022, κατά προτροπή ιδιωτών ιατρών, επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Η ίδια για να πιστοποιήσει το μέγεθος της περιφρόνησης που υπέστη ο σύζυγός της, μας προσκομίζει σε αμέσως επόμενο e-mail της και τις ιατρικές εξετάσεις, που προηγήθηκαν, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο αμφισβήτησης για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της που ευρίσκετο σε άμεσο κίνδυνο, αλλά και το μέγεθος της ανεπάρκειας του Νοσοκομείου μας τη δεδομένη στιγμή.

Εάν τα πράγματα αποδειχθεί πως εξελίχθηκαν τοιουτοτρόπως, τότε ο αξιότιμος διοικητής του Π.Γ.Ν. Τρίπολης θα πρέπει αμέσως να διατάξει ΕΔΕ και να πάρει… κεφάλια! Το θέμα είναι εξόχως ντροπιαστικό, εάν σκεφθεί κανείς ότι το ζεύγος των καταγγελλόντων είναι ομογενείς μας στην Αμερική, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη γενέτειρά τους και η εν λόγω συμπεριφορά του Νοσοκομείου δεν συνάδει με το ιστορικό της ιδρύσεώς του.

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Είμαστε Έλληνες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ελλάδα, σήμερα πολίτες Αμερικής, και είχαμε έρθει στην πατρίδα μας για διακοπές όπως κάθε χρόνο.

Στις 30 Αυγούστου 2022, κατόπιν τηλεφωνικής εντολής του παθολόγου ιατρού κ.κ. Γιόκαρη, πραγματοποιήσαμε μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος και υπέρηχο άνω κοιλίας στον σύζυγό μου. Άμα τη παραλαβή των αποτελεσμάτων, η εντολή του ανωτέρω αναφερόμενου παθολόγου ιατρού καθώς επίσης και του ιατρού μικροβιολόγου κ.κ. Αναστόπουλου, ήταν η κατεπείγουσα μεταφορά του συζύγου μου στο πλησιέστερο Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή βοήθειας (π.χ. φυσιολογικός ορός και αντιβίωση ενδοφλεβίως αμφότερα).

Για την πολύ άσχημη κατάσταση της υγείας του συζύγου μου, σας παραθέτω τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το πλησιέστερο σε εμάς Δημόσιο Νοσοκομείο ήταν το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ.


Η αντιμετώπισή μας στο ανωτέρω Δημόσιο Νοσοκομείο
Κατά την άφιξή μας στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, δώσαμε το ιατρικό ιστορικό και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, να δουν τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αίματος όσο και του υπερήχου και να αξιολογήσουν την κλινική κατάσταση του ασθενούς, η οποία ήταν εμφανής (κίτρινο δέρμα, κίτρινοι οφθαλμοί, πυρετός), μας είπαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, κι ενώ εμείς επιμέναμε ότι δεν έχουν δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, διότι ακόμη τα κρατούσαμε στα χέρια μας και χωρίς να αξιολογήσουν την ΣΟΒΑΡΗ κατάσταση της υγείας του (Ιατρική ανεπάρκεια????????) μου είπαν να πάρω τον σύζυγό μου και να τον πάω πίσω στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!! (εννοούσαν την Αμερική) σε επτά με οκτώ ημέρες.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έδωσε την πρέπουσα προσοχή και ΚΑΝΕΙΣ δεν προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.
Οι ώρες περνούσαν (περίπου έξι ώρες παραμονής στα Επείγοντα) και η κατάσταση της υγείας του συζύγου μου επιδεινωνόταν και μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ δεν είχε εμφανιστεί.

Με ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, μεταφέρθηκε σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, με ιδιωτικό μέσον.
Τον παρέλαβαν αμέσως Ιατροί και Νοσοκόμοι στο Τμήμα Επειγόντων, του έβαλαν φυσιολογικό ορό καθώς επίσης και αντιβίωση και προέβησαν στις απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις (αιματολογικές, υπερήχους, αξονικές). Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εξετάσεων το πόρισμα ήτο ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ με ακόμα μία (1) ώρα ζωής.
Ευτυχώς για τον ίδιο και για εμάς, μετά από νοσηλεία είκοσι τριών ημερών και τριών χειρουργικών επεμβάσεων είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Η αδιαφορία των ΙΑΤΡΩΝ και οι ώρες αναμονής στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ήτο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ προς τον ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, της προστασίας την Ανθρώπινης Ζωής καθώς επίσης και της πολύτιμης ΖΩΗΣ του συζύγου μου.

Κατόπιν τούτου θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του Ιδιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας.

Μετά τιμής,
MARIA VOSNOS
email: mvosnos@icloud.com
cell phone: 001 7734189008»

Σχετικές δημοσιεύσεις