Μετεωρολογικός Σταθμός τοποθετείται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μετεωρολογικός σταθμός θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες μέρες στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Πρόκειται για μία δράση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.


Με την εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού στο κτήριο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, θα παρέχονται, μέσω πλατφόρμας:
• Λεπτομερή δεδομένα για τον καιρό, όπως άνεμος, θερμοκρασία αέρα, υγρασία αέρα, ηλιακή ακτινοβολία, βροχόπτωση, κ.ά.
•Δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, όπως διοξείδιο του άνθρακα και αιωρούμενα σωματίδια (PM1, PM2.5 και PM10). Τα αιωρούμενα σωματίδια (Particulate Matter) είναι μικρού μεγέθους στερεά ή υγρά αιωρήματα (π.χ., αφρικανική σκόνη, καπνός τζακιών, άμμος από χωματουργικές εργασίες, κ.ά.) που βρίσκονται διασκορπισμένα στην ατμόσφαιρα και η συστηματική έκθεση σε αυξημένες συγκεντρώσεις έχει αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, δήλωσε για την εγκατάσταση του Σταθμού: «Η ιδιάζουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, απαιτεί όλοι μαζί, επιστήμονες και φορείς να προσπαθήσουμε για την προστασία μας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό του χαρακτήρα αλλά και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί την «καρδιά» της ελληνικής οικονομίας, με αξιοποίηση όλων των μέσων που διαθέτει. Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στις δράσεις μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις