Μειώθηκαν οι παράνομες χωματερές κατά 50% τα τελευταία 3 έτη

Άλλες εννέα παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) απάλειψε η χώρα μας, ύστερα από ενέργειες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανάμεσά τους αυτή στη νήσο Σίκινο και οκτώ (8) στην περιοχή της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ, υποχρεωτική γίνεται, πλέον, η κατασκευή μονάδων διαλογής ανακυκλώσιμων σε όλες τις νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Η αλλαγή έρχεται κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει εδώ και χρόνια ξεκαθαρίσει ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
Τις αλλαγές προανήγγειλε ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) στη Θεσσαλονίκη. Με άλλα λόγια, το …περιβόητο έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας θα μπορούσε να είχε χρηματοδοτηθεί, εάν πληρούσε τις προϋποθέσεις, που εξ αρχής είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετικές δημοσιεύσεις