«Με τα Φτερά της Ποίησης και της Μουσικής» από το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

20 Ιουνίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Το βράδυ του Σαββάτου (18/06) στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Τρίπολης για την παγκόσμια ημέρα μουσικής, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο η εκδήλωση «Με τα Φτερά της Ποίησης και της Μουσικής».


Η εκδήλωση, ξεκίνησε με δύο έργα κλασικού ρεπερτορίου, των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και Φρεντερίκ Σοπέν, που ερμήνευσε στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.


Η φιλόλογος – θεατρολόγος Αντιόπη Ζωή Μαργιά διάβασε αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου «Η ελεγεία της Περσεφόνης» & «Έρωτος νεκρόδειπνο», ο οποίος στην εισήγησή του επεσήμανε ότι για να διεισδύσει κάποιος μέσα στην ποίηση, της οφείλει αγάπη και αφοσίωση, καθόσον η ποίηση, αν και ανήκει σε όλους, απευθύνεται στον καθένα ξεχωριστά.


Τις ποιητικές συλλογές σχολίασε ο Νίκος Αθανασίου, τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας και της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τες ως απόλυτα βιωματικές και φιλοσοφημένες, με ιδιαίτερη χροιά που ξεχωρίζουν και δίνουν μια άλλη διάσταση σ’ εκείνα που χωρίς να εμβαθύνουμε αποκαλούμε «καθημερινά».


Το μουσικό μέρος της βραδιάς επιμελήθηκε ο σολίστ κιθάρας Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης με τους μαθητές του από τα «Λυρικά Σύνολα», με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, σ ένα μουσικό ταξίδι από τον κλασικισμό, την Ιταλική και Ισπανική Αναγέννηση, το Γερμανικό Μπαρόκ, με διασκευές ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και του Μεξικού, καθώς επίσης με σύγχρονα τραγούδια των Police, Ben King και του Μίκη Θεοδωράκη.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πληθωρική καλλιτεχνικά εμφάνιση της διακεκριμένης σοπράνο Γιέλενας Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου, σε έργα για φωνή και κιθάρα του Μανουέλ ντε Φάλια, χωρίς όμως να λείψουν και οι εκπλήξεις που επιφύλαξε στο ακροατήριο.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης, Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής Α/βάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας, Φώτιος Γκέσουρας, ο εικαστικός, Νίκος Φλώρος, πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου που γέμισε στα όρια της χωρητικότητας την αίθουσα του μουσείου.


Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής του μουσείου Δημήτρης Φωτόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *