«Αγκάλιασε» το Street Food Festival η Τρίπολη!

20 Ιουνίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Άκρως επιτυχημένο κρίνεται το εγχείρημα του 1ου Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε στη καρδιά της Τρίπολης, την πλατεία Άρεως, το Σαββατοκύριακο 17-19/06.


Το φεστιβάλ δρόμου που έχει διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις της χώρας τα τελευταία χρόνια, έλαβε χώρα φέτος για πρώτη φορά και στην Τρίπολη με την αρκαδική πρωτεύουσα να γεμίζει μυρωδιές, μουσική, χαμόγελα και κόσμο για τρεις ημέρες!


Συνολικά, 14 πάγκοι με ποικιλία γεύσεων (2 εκ των οποίων ήταν από την Τρίπολη) για όλα τα γούστα στήθηκαν στην στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης και κέντρισαν το ενδιαφέρον των κατοίκων της Τρίπολης, οι οποίοι κατά εκατοντάδες τους επισκέφθηκαν κατά το περασμένο τριήμερο.


Την τιμητική τους είχαν τα αλμυρά, με την παράσταση να κλέβουν η πίτσα, τα χοτ-ντογκ, τα τάκος και φυσικά τα μπέργκερ που προσέλκυσαν τους περισσότερους ενώ δεν έλειπαν και οι γλυκές γεύσεις με την τσουροκαμινάδα και τους λουκουμάδες να σημειώνουν κι αυτά επιτυχία.


Το μεγάλο γευστικό πάρκο της Τρίπολης είχε νεανική μουσική υπόκρουση από αρκετούς DJ που έκανε ακόμα πιο διασκεδαστική τη βόλτα στην Τρίπολη, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους (αρκετούς) επισκέπτες!


Και τις τρεις ημέρες ο κόσμος ανταποκρίθηκε στη διοργάνωση του φεστιβάλ δίνοντας βροντερό «παρών» στη γιορτή της γεύσης, που απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνει θεσμός και στην πόλη μας, καθώς οι εντυπώσεις είναι ενθαρρυντικές.


Το φεστιβάλ ήταν μια συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Τhis is Arcadia», με το Δήμο Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα την Παρασκευή (17/06) τόνισε ότι «η διοργάνωση γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, γεγονός που έχει βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη για την τοπική οικονομία».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στις δηλώσεις του την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ανέφερε μεταξύ άλλων: «O κόσμος το αγκαλιάζει. Αν συνεχίσει έτσι θα γίνει θεσμός και θα το διοργανώνουμε και τα επόμενα χρόνια μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και άλλους φορείς. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή το έχουμε πει και το έχουμε δείξει, πως είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, που στόχο έχουν να βελτιωθεί η ζωή στην Τρίπολη, αλλά και η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας».


Ο Βασίλης Αθανασιάδης, εκπρόσωπος του σωματείου καφεστιατόρων Αρκαδίας σχολίασε ότι υπάρχει η θέληση το φεστιβάλ να γίνει θεσμός, ενώ ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μαρινάκος, σημείωσε ότι η «γαστρονομία είναι ένα κομμάτι συνυφασμένο με τον τουρισμό». «Πρέπει να συμπράξουμε όλοι οι φορείς, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο Δήμος Τρίπολης και η ευρύτερη περιοχή να γίνει ένας γνωστός τουριστικός και κυρίως γαστρονομικός προορισμός».

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρίπολης, Θέμης Ζούζουλας, έδωσε συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, αλλά και τον Δήμο Τρίπολης για την ιδέα και τη διοργάνωση.


Ο Αρκάς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βρέθηκε στην πλατεία Άρεως και αναφέρθηκε στην ανάγκη, να στηριχτούν τέτοιες δράσεις, ενώ μίλησε και για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Αρκαδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *