Κυρ. Μητσοτάκης: Εμπιστευθείτε τον Δημήτρη Πτωχό, θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης!

  • Δημήτρης Πτωχός: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα»

Με τις …ευλογίες της δυαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου, Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητάς του, «άνοιξε πανιά» χθες, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου και επίσημα για την ενεργό συμμετοχή του στην Αυτοδιοίκηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από τη Μεσσήνη (τόπος γεννήσεώς του) σε μια σεμνή, αλλά πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία ξεχείλιζε η απλότητα και ο ενθουσιώδης παλμός των προσώπων που συμμετείχαν.


«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, χαρακτηρίζοντας την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη «εξαιρετικό» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ευχαριστώντας προηγουμένως τον Παναγιώτη Νίκα για την πολιτική του συνεισφορά στην Αυτοδιοίκηση και την Πελοπόννησο:
«Θέλησα να βρεθώ κοντά σας, σήμερα, όχι μόνο για να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την Πελοπόννησο, αυτόν τον ευλογημένο τόπο μας, όσο για να ευχαριστήσω και έναν άξιο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην περιοχή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, όμως, είμαι εδώ για να ενθαρρύνω ένα νέο άξιο στέλεχος στη νέα του αφετηρία, τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λύνοντας οριστικά την όποια παρεξήγηση άφησαν οι «φαρμακερές» δηλώσεις του περιφερειάρχη, για τον ομολογουμένως «άκομψο» τρόπο εκπαραθύρωσής του.


Στον ίδιο τόνο κατά το πέρας της ομιλίας του και ο νέος υποψήφιος περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε στον Π. Νίκα:
«Στο σημείο αυτό, οφείλω να πω και δυο λόγια για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Έναν άνθρωπο που γνωρίζω από όταν ήμουν μικρό παιδί, είχα μάλιστα τη χαρά να τον έχω καθηγητή. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή, πως ό,τι κι αν γίνει, μόνο σεβασμό και ευγνωμοσύνη θα νιώθω για αυτόν. Και είμαι αποφασισμένος να κτίσω πάνω σε ό,τι θετικό έχει προσφέρει. Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, μου έχουν κάνει την τιμή να είναι δίπλα μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»


Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιό του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.
Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».


Δεν έλειψαν βέβαια και κάποιες αιχμές, του υποψήφιου περιφερειάρχη με άγνωστους παραλήπτες, όπως: «πρέπει να μείνει πίσω το παλιό» και να ξεχαστούν οι «τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες» προσθέτοντας: «Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά» για να καταλήξει: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χθες στη Μεσσήνη, στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο», ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».


Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Πτωχό ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του Παύλο Πτωχό, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και ο οποίος θήτευσε δήμαρχος της Μεσσήνης.
«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».


Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης».

Σχετικές δημοσιεύσεις