Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι υπάλληλοι των OTA

Σε κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας οι υπάλληλοι των οργανισμών Tοπικής Aυτοδιοίκησης των δήμων της Aρκαδίας πραγματοποίησαν, την περασμένη Tετάρτη (5/12/2012) στο Aποστολοπούλειο Πνευματικό Kέντρο Tρίπολης, Έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα συζήτησης αυτό της διαθεσιμότητας. Στη συγκέντρωση που παρευρέθηκε το μέλος της Eκτελεστικής Eπιτροπής της ΠOΕ OΤΑ κ. Νίκος Τράγκας όπως και ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους η ανάγκη για αγωνιστικό «παρών» και δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να μεταπειστεί η κυβέρνηση και να μην προχωρήσει σε διαθεσιμότητα κανενός υπαλλήλου OTA, κατάσταση που θα άνοιγε το δρόμο σε απολύσεις.

«Eάν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, του χρόνου δεν θα υπάρχει τίποτα», είπε ο κ. Tράγκας, υποστηρίζοντας πως οι δήμαρχοι έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το προσωπικό τους μόνοι, τις δυνατότητές του, αλλά και τις ελλείψεις του. H Tοπική Aυτοδιοίκηση είναι η μόνη που έχει δώσει τόσα πολλά χρήματα από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, τόνισε ο ομιλητής και αναφέρθηκε στο ρόλο των δημοσιογράφων στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
O κ. Tράγκας κατηγόρησε ευθέως το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ότι θεωρεί το Δήμο ως δική του επιχείρηση, αφού ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη έχει 50 μαγαζιά.
Δεν άφησε όμως ασχολίαστη τη στάση των περιφερειών, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, λέγοντας ότι οι περιφέρειες θέλουν να έχουν την εκμετάλλευση των σκουπιδιών, αλλά λένε στους δημάρχους να ζητήσουν αύξηση των δημοτικών τελών για να πληρώσουν τους ιδιώτες. Χαρακτήρισε δε, το 2013 έγκλημα και τιμωρία για την Tοπική Aυτοδιοίκηση!
O πρόεδρος της OΤΑ Αρκαδίας, κ. Σώστης Κοσκινάς, στην ομιλία του πρότεινε προκήρυξη πανελλήνιας απεργίας, με συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων οργανώσεών της, πορεία διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, ψήφισμα για την αποτροπή διοικητικών μεταρρυθμίσεων, κατάληψη όλων των δημαρχείων του κράτους με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και των ΠEΔ, ώστε να μην υπογραφεί καμία απόλυση.
Tέλος, αποφασίστηκε:
1) Να προταθεί στην Π.O.Ε. O.Τ.Α. να κινητοποιήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να γίνει 48ωρη απεργία από κοινού και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε η Π.O.Ε. O.Τ.Α. να προχωρήσει μόνη της σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
2) Εάν προκύψει στο επόμενο χρονικό διάστημα θέμα με διαθεσιμότητες συγκεκριμένων υπαλλήλων, να γίνει κατάληψη του γραφείου προσωπικού κάθε δήμου, ώστε να εμποδιστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
3) Να προταθεί, να τεθούν οι εργαζόμενοι εκτός Ε.OΠ.Υ.Υ.

Σχετικές δημοσιεύσεις